Auto’s bekrast op vrachtstation bij Schiphol: dader onbekend

Geplaatst op 7 september 2019

Net als een tijdje geleden zijn er opnieuw auto’s bekrast bij een vrachtstation vlakbij Schiphol. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, waardoor het erop lijkt dat er opzet in het spel is.

Het vrachtstation aan de Handelskade is een populaire ‘hub’ voor veel van de valet parking bedrijven bij de luchthaven. Ze plaatsen daar de auto’s, om ze op een rustiger moment daadwerkelijk te parkeren op de eigen terreinen. Zowel de medewerkers van Schiphol als de chauffeurs van andere parkeerbedrijven azen ook op de plekken, waardoor er soms problemen ontstaan.

Op slechts 4 minuten van de vertrekhal

De hub ligt op slechts 4 minuten van de vertrekhal, waarmee bedrijven voor valet parking veel tijd besparen ten opzichte van de rit naar hun eigen parkeerterreinen. Ze proberen de auto’s er te parkeren vanaf 18:00u, omdat het vanaf dat moment niet meer nodig is om er voor te betalen.

Ondertussen willen de medewerkers van Schiphol er graag hun auto parkeren en proberen ook de chauffeurs van andere parkeerbedrijven er een plek te vinden. Er zijn minder plekken beschikbaar dan dat er auto’s geparkeerd moeten worden, waardoor er regelmatig problemen ontstaan.

Splinternieuwe Volvo aan de voor- en achterzijde bekrast

Recent is er een splinternieuwe Volvo bekrast. Het gaat om flinke krassen van de voorzijde tot aan de achterzijde. Het lijkt uitgesloten dat dit per ongeluk is gegaan, vooral omdat er eerder meer problemen zijn geweest op deze locatie.

Wie de dader is weet nog niemand, al is er over en weer wel sprake van verdenkingen. Het parkeerbedrijf waar de auto werd geparkeerd heeft de kosten voorlopig op zich genomen om de schade te laten herstellen. En sterker nog, er is in samenspraak met de eigenaar al een extern schadeherstelbedrijf ingeschakeld dat aan de auto heeft gewerkt. Die heeft de schade netjes hersteld, waardoor de eigenaar van de auto daar nooit iets van heeft gezien.

Betrouwbare parkeerbedrijven: geen probleem bij schade

Het voorrijden van de auto’s naar deze locatie gaat meestal goed, maar brengt blijkbaar helaas nog altijd een risico met zich mee. Het betekent in de praktijk dat de parkeerbedrijven het risico op schade moeten incalculeren en die netjes moeten vergoeden als daar sprake van is. Dat gaat meestal goed, vooral bij de bedrijven met ons Schiphol Parkeren Keurmerk.

In andere gevallen slaan de parkeerbedrijven de hub over, om de auto’s meteen af te leveren bij de klant voor de aankomsthal. Een goed voorbeeld van een bedrijf dat dit doet is Central Parking. Het bedrijf rekent meer tijd voor de chauffeurs, om de auto’s zonder tussenstop af te kunnen leveren. Dat is iets duurder, maar voorkomt aan de andere kant dat er schade aan de auto kan ontstaan.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken