Budget Valet

Budget Valet garandeert de beschikbaarheid van parkeerplaatsen, waardoor u daar zelfs op het laatste moment een plaats kunt reserveren. De parkeeraanbieder in de buurt van Schiphol is 24/7 geopend en werkt hard aan lage tarieven. U kunt aan de andere kant rekenen op een  parkeerplaats, zonder dat er sprake is van toeslagen waar u niet op hand gerekend. De parkeeraanbieder bij Schiphol biedt naar eigen zeggen persoonlijke aandacht, vooral gericht op valet parkeren. Het bedrijf werkt samen met een aantal partners die parkeerplaatsen bij Schiphol vergelijken.

Een zonvakantie, weekendje weg of de wintersport voor de boeg? Net als tijdens een zakenreis is het mogelijk om de auto te parkeren bij Budget Valet. Dankzij valet parking is het mogelijk om de auto gewoon voor de vertrekhal af te geven en die na aankomst vanuit de aankomsthal direct weer overhandigd te krijgen van een van de chauffeurs.

sentiment_very_satisfied Parkeren en direct inchecken
sentiment_very_satisfied Gegarandeerde beschikbaarheid
sentiment_neutral Sleutel afgifte verplicht
sentiment_dissatisfied Geen herkenbare bedrijfkleding

Afstand Schiphol 15 min.
Schoonmaken nee
Overdekt ja
Valet parking ja
Shuttle service nee
1 dag € 34,00
2 dagen € 42,00
3 dagen € 45,00
7 dagen € 62,00
14 dagen € 89,00
Budget Valet
Aalsmeerderweg 515
1477EE Rozenburg

Keurmerk

Deze aanbieder voldoet niet aan alle eisen van het schipholparkeren kwaliteitskeurmerk, of is nog niet door ons getest.

Wat is het Schipholparkeren keurmerk?

play_circle_outline

Gemiddelde beoordeling van 1.7 sterren door 5 gebruikers

rate_review Beoordeling plaatsen

Review geplaatst op 04-10-2018 door Diana uit Amsterdam

Aankomst: 04-10-2018, vertrek: 04-10-2018

Wij hebben binnenkort een boeking bij U staan. Op Facebook wordt Uw organisatie door meerdere mensen genoemd. Klopt het dat het een medewerker van U is? Groet, Diana

Locatie
star starstarstarstar
Klantvriendelijkheid
star starstarstarstar
Afstand Schiphol
star starstarstarstar
Algemene indruk
star starstarstarstar

Review geplaatst op 28-08-2018 door Marielle uit Den Haag

Aankomst: 16-08-2018, vertrek: 23-08-2018

BOEK NOOIT BIJ DIT BEDRIJF!!! Wij hebben grote schade aan onze auto en krijgen geen reactie van klantenservice. Alleen maar ellende. Na 25 minuten wachten in de kou kregen wij onze auto terug, maar zagen in het donker niet direct schade. Bij thuiskomt bleek de parkeersensor het niet meer te doen en zag we dat de bumper helemaal kapot gereden is. Nadat we een klacht hebben gemeld bij de klantenservice verwachtte wij wel dat er iets gedaan zou worden, maar reactie blijft tot op heden uit. Mijn advies: kies een andere valet parkeer provider.

Locatie
star starstarstarstar
Klantvriendelijkheid
star starstarstarstar
Afstand Schiphol
star starstarstarstar
Algemene indruk
star starstarstarstar

Review geplaatst op 03-10-2017 door Steevens uit Duitsland

Aankomst: 10-09-2017, vertrek: 23-09-2017

Hallo, Ik zou geen ster voor deze misdadigers geven, maar dat werkt niet. Ik kan iedereen alleen waarschuwen voor zaken met deze mensen. We boekten onze auto op 10.09.17 op de luchthaven Amsterdam Schipol met het bedrijf Budget Valet, dit heeft ook goed gewerkt, met foto's van de auto en een overgave record. Op 23.09.17 waren we toen weer terug van onze vakantie, bij de bagage op de luchthaven Amsterdam hebben we het bedrijf geroepen en onze auto was al klaar op de terminal en wachtte al snel, een medewerker van het bedrijf, onmiddellijk voordat we hadden onze auto heeft al gecontroleerd op stoten en krassen, enz., maar we konden niets vinden. De medewerker presenteerde me dan met het transfer protocol voordat ik ondertekende, ik vroeg hem of hij wist welke schade de auto had, maar de negeerde en zei of er iets anders was om op te merken, zouden we moeten rapporteren en foto's maken van het Vervolgens heb ik het overgaveprotocol getekend. Vervolgens gingen we naar het volgende benzinestation op de snelweg om te tanken en te drinken. Daar merken we dat de linker voorbandje beschadigd was en ook het aluminiumwiel werd 6-8cm gekrast. Ik belde onmiddellijk bij het bedrijf, maar de medewerker plotseling geen Engels meer begreep, toen vroeg ik de tanker, die erg aardig was en ook Duits sprak met de collega om in het Nederlands te spreken, maar de collega was erg stout en vertelde hem alleen dat we het protocol hebben getekend en dus alles is gedaan en dan is het boos. We wilden ons niet laten zitten, de volgende dag nam ik foto's van de schade en stuurde het bedrijf per mail, met het verzoek om commentaar te geven, maar deze mensen hadden vandaag niet gerapporteerd op 03.10.17. Ik kan alleen maar op de hoogte zijn van dit bedrijf, doe alsjeblieft niet bij dergelijke mensen, zelfs als het vrij gunstig is.

Locatie
star starstarstarstar
Klantvriendelijkheid
star starstarstarstar
Afstand Schiphol
star starstarstarstar
Algemene indruk
star starstarstarstar

Review geplaatst op 19-04-2017 door Antoon Leurs uit Zoetermeer

Aankomst: 13-04-2017, vertrek: 16-04-2017

Ik heb een absoluut negatieve ervaring met dit bedrijf. Het personeel zegt nauwelijks iets. Langer wachten dan beloofd en na afloop bleek mijn tank leeg te zijn gereden. Voor mij aanleiding om de beelden van mijn dashcam te bekijken en te bewaren. Ze hebben mijn auto misbruikt om extra ritten naar Schiphol te maken, Ritje naar een andere parkeerplaats, McDonald Parkeerplaats. Ondertussen bleek ook dat de auto helemaal niet overdekt staat (het leek op de site dat als je bij reservering " priority service" aanvinkt dat dat zo zou zijn). Stond gewoon op een weiland in Aalsmeer. En zuinig rijden is er niet bij, structureel veel te hard rijden (dashcam is voorzien van GPS dus zowel snelheid als route ligt vast). Het is gewoon diefstal van benzine en sloop van je auto met achterlijk rijgedrag waardoor ze het voor elkaar hebben gekregen om in 60 km 8-10 liter benzine weg te rijden (of ze hebben het tussendoor afgetapt, maar dat kan ik op de dashcam niet zien, tankingang zit buiten beeld). Boeven zijn het. NOOIT MEER. Oh ja: ze hebben ook nog iets uit de auto geleend en vergeten terug te leggen.

Locatie
star starstarstarstar
Klantvriendelijkheid
star starstarstarstar
Afstand Schiphol
star starstarstarstar
Algemene indruk
star starstarstarstar

Review geplaatst op 07-09-2016 door Fam Willems uit Groningen

Aankomst: 28-08-2016, vertrek: 08-10-2016

Deze keer hebben wij gekozen voor Budget Valet, vooral door de voordelige prijs. De chauffeur kwam 5 minuten later dan wij maar kwam direct op ons af en was duidelijk herkenbaar. We werden geholpen met de bagage en onze vakantie begon goed. Bij retour werd onze auto weer netjes op tijd bij de vertrekhal afgeleverd. Prima service voor een lage prijs!

Locatie
starstarstarstar star
Klantvriendelijkheid
starstarstarstar star
Afstand Schiphol
starstarstarstar star
Algemene indruk
starstarstarstarstar