iparking test en beoordeling

iParking: test en beoordeling

Geplaatst op 19 januari, 2022

iParking is gespecialiseerd in valet parking bij Schiphol. Voor deze review lieten we een eigen auto parkeren en keken we goed naar bijvoorbeeld de benadering door de chauffeurs.

Het bedrijf parkeert auto’s sinds 2011 en maakt gebruik van een parkeergarage en een privé parkeerterrein. Op die manier staat de auto veilig geparkeerd, wat de bewaking en bescherming ten goede komt.

We maakten een reservering voor de valet service van iParking. We spraken af om de auto op te halen in de bocht tussen Vertrekhal 2 en 3. Het is een gebruikelijke locatie voor aanbieders van valet parkeren om de auto op te halen. Dat draagt bij aan de goede vind- en bereikbaarheid, maar maakt het soms iets lastiger om de chauffeur te herkennen. Dat was in ons geval geen probleem, omdat de chauffeurs jassen aan hebben van iParking.

Nette en vriendelijke chauffeurs: op tijd

De chauffeur zorgde voor een vriendelijke benadering, door ons meteen aan te spreken. We kwamen op die manier makkelijk in contact. De chauffeur was zeer vriendelijk en bood ons aan om te helpen de bagage uit te laden. We liepen samen een rondje om de auto, om die te beoordelen en daarna over te dragen. De chauffeur wenste ons een goede reis en gaf aan de auto naar de parkeerlocatie te zullen rijden.

De chauffeur was netjes op tijd, iets dat overeenkomt met de belofte van het bedrijf. iParking belooft dat er geen sprake is van wachttijden, waardoor u de auto meteen af kunt geven om die te laten parkeren. Houd er wel rekening mee dat er ’s nachts sprake is van een nachttoeslag, waardoor het tarief om de auto te laten parkeren wat hoger kan uitvallen. Aan de andere kant is het er mogelijk om er nog last-minute een parkeerplaats te reserveren en die tot 24 uur van tevoren te annuleren. Bovendien is de klantenservice 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

De parkeerlocatie van iParking bevindt zich op 5 kilometer afstand van de luchthaven. Tijdens onze parkeeractie is er 10 kilometer met de auto gereden. Dat past wat ons betreft binnen de marge. Houd er rekening mee dat de gereden kilometers maximaal 20 bedragen als u de auto wilt laten wassen. De auto wordt dan namelijk opgehaald door een professioneel poetsbedrijf.

Goed herkenbaar en op korte afstand van Schiphol

De chauffeurs van iParking zijn goed herkenbaar en rijden de auto vlot naar de parkeerlocatie in de buurt van Schiphol. Het is maar 8 minuten rijden, waardoor de auto ook weer op tijd klaar staat zodra u terugkomt op de luchthaven.

Tijdens het parkeren is het mogelijk om de auto te laten wassen. Daarnaast kunt u een elektrische auto op laten laden, waardoor er verschillende aanvullende diensten beschikbaar zijn.

We zijn in deze review van de valet service goed te spreken over de geboden diensten door iParking. Het bedrijf heeft de auto netjes van ons aangenomen, die geparkeerd zoals afgesproken en die weer op tijd aangeboden bij de aankomsthal van Schiphol.

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken