parkingpoint test en beoordeling

Parkingpoint: test en beoordeling

Geplaatst op 19 maart, 2022

Parkingpoint is gespecialiseerd in valet parking. In deze review beoordelen we de service, door er zelf een auto te laten parkeren. Het parkeerbedrijf is sinds 2015 actief met een aantal andere labels, waardoor zowel de chauffeurs en medewerkers er voldoende ervaring hebben om een goede service te kunnen bieden.

Parkingpoint maakt gebruik van een parkeerterrein in Rozenburg, op korte afstand van de luchthaven. Er is daar sprake van camerabeveiliging en een automatisch hek, om de geparkeerde auto’s netjes te bewaken.

Voor onze review van valet parking door Parkingpoint parkeerden we een auto, door die af te geven aan een van de chauffeurs. Dat gebeurt bij het parkeerbedrijf niet op een vaste locatie, maar bij de juiste vertrekhal vanaf waar de vlucht vertrekt. We konden recht voor de deur uitstappen, waarna de chauffeur onze auto parkeerde en wij meteen door konden lopen naar de juiste balie om in te checken.

Herkenbare chauffeurs zonder wachttijd

De chauffeur voor de valet service van Parkingpoint was op tijd aanwezig, waardoor er geen sprake was van wachttijd. Een fijne verrassing, maar ondertussen ook een belangrijke belofte door het bedrijf. De chauffeur was bovendien goed herkenbaar, waardoor we het contact makkelijk konden leggen om de auto af te geven.

Navraag leerde dat de chauffeurs van Parkingpoint de vluchttijden bijhouden, om op tijd aanwezig te zijn. Dat geldt zowel voor vertrek als voor aankomst, waardoor de auto ook weer op tijd klaar stond om weer aan te nemen. We hebben niet kunnen testen hoe dat werkt bij eventuele vertraging of een aangepaste vluchttijd, maar gaan er vanuit dat de chauffeurs dat netjes in de gaten houden om er op in te spelen.

parkingpoint-test-en-beoordelingZeer dichtbij Schiphol: slechts 10 kilometer gereden

Wat verder opviel tijdens onze parkeeractie voor deze review van de valet service van Parkingpoint is dat er heel beperkt met de auto gereden wordt. Het parkeerterrein bevindt zich op slechts 5 kilometer van luchthaven Schiphol. We hebben de kilometerstand vooraf netjes opgenomen en ontdekten daardoor dat er inderdaad maar 10 kilometer met de auto gereden is. Dat betekent dat de chauffeur alleen heen en terug naar de parkeerlocatie is gereden, precies zoals dat hoort. Het is een rit van ongeveer 5 minuten, waarmee de locatie een van de beste is van de verschillende beschikbare parkeerbedrijven.

Er zijn 200 parkeerplaatsen beschikbaar op de parkeerlocatie, waardoor Parkingpoint het goed overzichtelijk kan houden. Het helpt de chauffeurs om netjes op tijd aanwezig te zijn en de auto’s netjes te parkeren. Dat het bedrijf ervaring heeft sinds 2008 lijkt goed te blijken uit de geboden service en de manier van werken. Wij zijn in deze review van de valet service van Parkingpoint in ieder geval goed te spreken over de manier waarop de auto is geparkeerd.

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken