P6 Valet Parking

P6 Valet Parking is de officiële valet service van Schiphol zelf. Wij deden de test, om het parkeerbedrijf te kunnen beoordelen. Zoals de naam aangeeft is het bedrijf gespecialiseerd in valet parking, waardoor je de auto gewoon af kunt geven om die te laten parkeren. We stonden een tijd lang rondom de parkeergarage, zodat we alle fasen van het parkeren goed konden zien.

Let op: P6 Valet Parking gebruikt onoverdekte parkeerterreinen, het is niet mogelijk om de auto overdekt te laten parkeren.

Anders dan je misschien zou verwachten rijden de chauffeurs jouw auto naar een parkeerlocatie op circa 5 kilometer van de plek waar je die afgeeft. Dat staat ook netjes aangegeven, maar is goed om nog eens te benadrukken. Tijdens onze test werd er 10 kilometer met de auto gereden, iets dat op basis van de rit heen en weer terug precies klopt.

Afgeven bij parkeergarage P6

Je kunt de auto afgeven tegenover parkeergarage P6, vandaar dat men ook heeft gekozen voor de naam P6 Valet Parking. De locatie was makkelijk te vinden en er wordt gebruik gemaakt van een sleutelberging. Op die manier is de autosleutel veilig opgeborgen in de periode dat jij op vakantie of op reis bent. De chauffeurs zijn duidelijk herkenbaar, waardoor er geen twijfel over bestaat aan wie je de auto over kunt dragen op het moment dat je wilt parkeren.

Goede service, netjes op tijd

P6 Valet Parking belooft geen wachttijden, omdat er altijd iemand beschikbaar zou zijn om de auto aan te nemen en ook weer op tijd voor je klaar te zetten. Dat bleek tijdens onze test inderdaad het geval, dus we kunnen daar in onze beoordeling niet anders dan positief over zijn.

Wil je een boeking annuleren? Dan kan tot 24 uur van tevoren. Dit kost maximaal €5. Andersom is het tot 4 uur van tevoren mogelijk om een boeking te maken, iets waar ook op het laatste moment geen extra kosten aan verbonden zijn.

Het bedrijf maakt gebruik van twee grote parkeerterreinen, die in de beide gevallen 24 uur per dag bemand zijn. Bovendien is er sprake van slagbomen, een hek en camerabewaking om de auto op een veilige manier te parkeren.

Luxe videostraat en GPS-gegevens beschikbaar

Opvallend bij P6 Valet Parking is de luxe videostraat, waarmee de staat van de auto vooraf en achteraf volledig wordt vastgelegd. Er kan op die manier geen twijfel ontstaan over eventuele ontstane schade, iets waar we over te spreken zijn in onze expert review van P6 Valet Parking.

Bovendien wordt de afstand en snelheid van de auto bijgehouden door middel van GPS. Er wordt maximaal 12 kilometer met de auto gereden, waardoor ook daar geen onduidelijkheid of misverstand over kan ontstaan.

Uit onze expert review van P6 Valet Parking blijkt dat het bedrijf de zaken zeer goed op orde heeft. Het is aan de andere kant niet de goedkoopste aanbieder van valet parking bij Schiphol, waardoor het de moeite waard is om meerdere alternatieven te vergelijken.

Eisen keurmerk

  • checkEigen veilige parkeerlocatie
  • checkHerkenbare bedrijfskleding
  • checkHerkenbare shuttlebus
  • checkLogische kilometerstand
  • checkMinimaal 3 jaar actief
  • checkMinimale wachttijden
  • check24 uur per dag bereikbaar
  • checkVeilig en nette rijstijl
play_circle_outline

Certificeringsrapport

store Bedrijfsprofiel
Gecertificeerd sinds 2017 (oprichting keurmerk)
Recente controledatum 3-2-2023
Aantal parkeerplaatsen 4.000
Parkeervorm(en) Valet Parking
Kosteloos annuleren Tot 24 uur voor vertrek
Sleutelberging In een afgesloten kluis
fingerprint Locaties & Veiligheid
Transportstraat, Schiphol
Beveiliging Camerabeveiliging, Slagbomen, 247 bemand
Faciliteiten Verhard parkeerterrein
Holiday Avenue, Schiphol
Beveiliging Camerabeveiliging, Slagbomen
Faciliteiten onbekend
transfer_within_a_station Valet Parking
Locatie bij vertrek Transportstraat, Schiphol
Locatie bij terugkomst Transportstraat, Schiphol
Afstand tot parkeerlocatie 5 kilometer
Reistijd tot parkeerlocatie 5 minuten
Maximale afstand door chauffeur 10 kilometer