vip parking test en beoordeling

VIP Parking: test en beoordeling

Geplaatst op 31 maart, 2022

Voor deze test en beoordeling van VIP Parking parkeerden we zelf een paar keer onze auto’s bij de parkeeraanbieder rondom de luchthaven en bekeken we de aanname van een klant. We maakten gebruik van valet parkeren op Schiphol, zowel in een drukke als in een minder drukke periode.

VIP Parking werd in 2011 opgericht en heeft als label van Airport Parking Solutions een uitgebreide ervaring. U kunt er parkeren op basis van een shuttle parkeren, valet parking en combi parking. In dat derde geval rijdt u de auto zelf naar de parkeerlocatie. Bij terugkomst op Schiphol komt een chauffeur van de parkeeraanbieder de auto voorrijden bij de aankomsthal. De sleutel kunt u achterlaten in een kluis, waardoor anderen daar niet zomaar de beschikking over hebben. De auto kunt u afgeven en weer ophalen in de bocht tussen vertrekhal 2 en 3 op Schiphol.

Kilometergarantie en 24/7 toezicht

VIP Parking gebruikt een kilometergarantie en houdt 24/7 fysiek toezicht op de parkeerplaatsen. Dat garandeert een veilige omgeving en voorkomt bovendien dat er onnodige kilometers met de auto gereden worden als reizigers kiezen voor valet parking. Op de beide manieren wil het parkeerbedrijf laten zien dat het netjes omgaat met de parkeerdiensten.

De beveiliging van de parkeerlocatie bij VIP Parking is goed in orde. Er is sprake van camerabewaking en 24/7 bemanning om alles netjes in de gaten te houden. Een slagboom sluit het terrein af, waardoor anderen daar niet zomaar toegang toe hebben en de auto er veilig staat.

Herkenbare shuttles en voldoende chauffeurs

VIP Parking maakt gebruik van herkenbare shuttle bussen. Op de parkeerlocatie zelf zijn ze goed te herkennen, net als op de luchthaven Schiphol. De parkeerlocatie bevindt zich op 5 kilometer van de luchthaven, waardoor de chauffeur er slechts een aantal minuten over doet en auto’s snel naar de luchthaven brengt. Er zijn rond de 20 – 40 chauffeurs in dienst voor de valet service, afhankelijk van het seizoen. Daardoor lukte het VIP Parking ook in de drukke periode om onze auto snel te parkeren. In 99% van de gevallen is er naar eigen zeggen geen sprake van een wachttijd, waardoor klanten hun auto er zonder problemen zelf kunnen parkeren of de auto aan de chauffeur kunnen afgeven.

VIP Parking heeft de zaken goed op orde. Het is een betrouwbare parkeeraanbieder die van ons het Keurmerk Schiphol Parkeren heeft ontvangen. We waarderen vooral de veilige parkeerlocaties, goede beveiliging, herkenbaarheid en transparante dienstverlening.

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken