Kosten van lang parkeren bij Schiphol

kosten-lang-parkeren-schipholWat zijn de kosten van lang parkeren bij Schiphol? De tarieven op de officiële parkings lopen op van tientallen euro’s voor een lang weekend tot honderden euro’s voor een langere periode. Gelukkig kan dat goedkoper, dankzij de alternatieven die er daarvoor beschikbaar zijn. 

Dat betekent dat u een lagere prijs betaalt voor het lang parkeren bij de luchthaven. Dat geldt voor zowel shuttle parkeren als voor valet parkeren. Dus wilt u de auto graag zelf parkeren? Of die afgeven aan de chauffeur voor de vertrekhal? Het kan allebei. In de beide gevallen leggen we u graag uit hoeveel lang parkeren bij Schiphol kost. En hoe u de mogelijkheid heeft om op de kosten te besparen, bijvoorbeeld door een goede vergelijking te maken.

Lang parkeren bij Schiphol kan namelijk op twee manieren:

 • Shuttle parkeren
  U rijdt de auto zelf naar het parkeerterrein, bijvoorbeeld op 10 tot 15 minuten van de luchthaven. Zodra u de auto hebt geparkeerd rijdt een shuttlebus u naar de vertrekhal van de luchthaven. Bij aankomst op de luchthaven staat er een shuttlebus klaar om u weer terug naar de auto te brengen. 
 • Valet parkeren
  U rijdt met de auto naar de vertrekhal op de luchthaven. Daar geeft u de auto af aan de chauffeur, die naar de parkeerlocatie rijdt. Bij terugkomst op de luchthaven staat de chauffeur weer met uw auto klaar. U kunt inspannen en meteen doorrijden, naar huis of naar uw volgende afspraak.

Voor de beide manieren zijn allerlei parkeerbedrijven beschikbaar. Die vergelijken we online, net als met onze tests en beoordelingen en op basis van ons Schiphol Parkeren Keurmerk. 

Hoe berekent het parkeerbedrijf de kosten?

Hoe berekent een parkeerbedrijf voor het lang parkeren bij Schiphol de kosten? Het gaat veelal om een tarief per dag of per 24 uur. U parkeert de auto er over het algemeen minimaal een paar dagen. En misschien zelfs een week, een paar weken of nog langer.

Daarom kiezen de bedrijven ervoor om het tarief voor lang parkeren per dag te berekenen. Daarbij geldt dat het steeds goedkoper wordt naarmate u langer parkeert. Dus parkeert u bijvoorbeeld twee weken lang uw auto? Het tarief per dag bedraagt misschien maar minder dan een paar euro. Maar zou u de auto bijvoorbeeld drie dagen parkeren? Dan ligt het tarief per dag wat hoger. Op die manier wordt het relatief goedkoper op het moment dat u de auto een langere tijd parkeert. 

Tip: let bovendien op de eventuele extra diensten en services. Wilt u de auto meteen laten wassen of laten opladen? De extra services zijn vaak relatief duur.

lang-bij-schiphol-parkeren-vergelijkenOnline vergelijken: goed en goedkoop

U kunt de kosten voor het lang parkeren bij Schiphol eenvoudig online vergelijken. Wij laten online zien wat de diverse bedrijven u daarvoor in rekening brengen. Dat voorkomt vervelende verrassingen. In plaats daarvan bent u vooraf goed op de hoogte, om zeker te weten dat u goed en goedkoop kunt parkeren.

We laten u zien waar u de laagste prijs betaalt. En we hebben aandacht voor de betrouwbaarheid. Dus kiest u voor een bedrijf met ons Schiphol Parkeren Keurmerk? Dan weet u zeker dat het parkeerbedrijf de zaken goed voor elkaar heeft. U kunt er vertrouwen op duidelijke communicatie, een scherp tarief en bijvoorbeeld herkenbare shuttlebussen en chauffeurs.

Dus vraagt u zich af wat lang parkeren bij Schiphol kost en hoe u een goede vergelijking maakt? Een parkeerbedrijf is pas echt goedkoop als u er voordelig kunt parkeren én als u er kunt vertrouwen op goede betrouwbaarheid. U kunt de auto er zorgeloos parkeren, om daarna zeker te weten dat u die weer zonder problemen terugkrijgt of kunt ophalen. 

Beste keuze: voordelig lang parkeren

Dus bent u benieuwd wat de beste keuze is voor voordelig lang parkeren bij Schiphol? We helpen u graag de goedkoopste aanbieder te vinden. En we zorgen er tegelijkertijd voor dat u ook let op de ervaringen, onze tests en beoordelingen en bijvoorbeeld het Schiphol Parkeren Keurmerk. Zo weet u zeker dat dit goed geregeld is, om achteraf niet voor verrassingen te komen te staan.

Dus wilt u voordelig lang parkeren bij Schiphol? We laten u graag zien wat de kosten zijn en hoe u de diverse bedrijven kunt vergelijken. Dat voorkomt onnodig hoge kosten, om eenvoudig geld over te houden voor de reis of de vakantie. Of om gewoon in uw zak te houden natuurlijk, omdat niemand meer wil betalen dan wat het minimaal moet kosten. 

Kosten van lang parkeren bij Schiphol

De kosten van lang parkeren bij Schiphol hangen af van drie belangrijke factoren:

 • Hoe lang u parkeert
  Parkeert u een paar weken in plaats van een paar dagen? Dat is relatief goedkoper, dankzij het lagere tarief per dag. U kunt al parkeren voor minder dan een paar euro per 24 uur.
 • De manier waarop u parkeert
  Parkeert u de auto zelf op basis van shuttle parkeren? Dat is goedkoper dan valet parking, waarbij een chauffeur de auto van u aanneemt voor de deur van de vertrekhal. Het bespaart kosten voor het parkeerbedrijf, zodat u de parkeerplek goedkoper kunt reserveren. 
 • Het parkeerbedrijf dat u kiest
  De officiële parking van Schiphol is een stuk duurder dan veel van de andere parkeerbedrijven. Wij helpen u online een voordelige keuze te maken.

Met onze tips ontdekt u meer over de lang parkeren bij Schiphol kosten. En maakt u een goede vergelijking, om zeker te weten dat u de auto voordelig kunt parkeren.

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken