Keurmerk Schiphol Parkeren

keurmerk-schiphol-parkerenHet Schiphol Parkeren Keurmerk delen we uit aan parkeerbedrijven bij Schiphol die hun zaken goed op orde hebben. Het gaat om parkeerbedrijven voor valet parking en bedrijven voor shuttle parkeren. We voeren voor het Schiphol Parkeren steekproefsgewijs 1 keer per jaar een test en beoordeling uit. We doen dan een uitgebreide test, waarbij we ons richten op de volgende elementen:

 • Kwaliteit en ligging faciliteiten
 • Netheid en servicegerichtheid van medewerkers
 • Stiptheid en servicekwaliteit
 • Integriteit en transparantie

Kwaliteit en ligging faciliteiten

We beoordelen allereerst de kwaliteit en de ligging van de geboden parkeerfaciliteiten. Wordt de auto geparkeerd op een afgesloten terrein, in een parkeergarage of wellicht op een open veld? Kunnen we de auto er zelf parkeren en de sleutel meenemen? We volgen de chauffeurs voor valet parking en parkeren zelf de auto’s wanneer er sprake is van shuttle parkeren. Op die manier krijgen we voor het Schiphol Parkeren Keurmerk een goed beeld van de ligging van de faciliteiten en de kwaliteit daarvan.

Netheid en servicegerichtheid van medewerkers

Daarnaast onderzoeken we tijdens de tests en beoordelingen de netheid en de servicegerichtheid van de medewerkers. Dat begint al wanneer we de eerste keer telefonisch contact opnemen, nadat we een reservering hebben gemaakt. We testen op die manier de bereikbaarheid. Tijdens het parkeren zelf geven we de auto af aan een chauffeur of parkeren we de auto zelf op de locatie. Daar kijken we of de medewerker herkenbare kleding aanheeft en of we worden geholpen als we daar om vragen.

Stiptheid en servicekwaliteit

We checken tijdens de test en beoordeling voor het Schiphol Parkeren Keurmerk of de medewerkers netjes op tijd aanwezig zijn en controleren of ze inderdaad 24/7 bereikbaar zijn als ze dat claimen. We stellen een paar lastige vragen en proberen na te gaan of er extra services beschikbaar zijn. Op die manier krijgen we een goed beeld van wat u als klant kunt verwachten.

Integriteit en transparantie

Tenslotte controleren we voor het Schiphol Parkeren Keurmerk de integriteit en transparantie. We maken op voorhand zelf foto’s van de auto, zodat we kunnen aantonen of eventuele schade voor of tijdens het parkeren is ontstaan. Uiteraard wachten we de reactie van de medewerkers van de parkeerbedrijven af, aan de hand waarvan we de integriteit kunnen beoordelen.

We gebruiken een camera om de rit van de chauffeurs vast te leggen en zorgen voor een duidelijk beeld van het parkeerbedrijf. Op die manier voeren we steekproefsgewijs tests uit voor het Schiphol Parkeren Keurmerk. We doen dat in ieder geval 1 keer per jaar, zodat we goed kunnen blijven bijhouden of de parkeeraanbieders netjes aan de gemaakte beloften blijven voldoen en of we hen het keurmerk kunnen laten behouden.

Parkeerbedrijven met keurmerk voldoen aan de volgende eisen:

 • Getest door SchipholParkeren.com We voeren als SchipholParkeren regelmatig tests uit bij de parkeeraanbieders op Schiphol, waarbij we de parkeeraanbieders controleren op hun service en beloften. We gaan na of de geboden faciliteiten overeenkomen met dat wat er op de website staat en we volgen de shuttle busjes en de medewerkers die op basis van valet parking de auto’s wegzetten. Maakt een parkeeraanbieder z’n beloften waar en kunt u er vlot, veilig en voordelig parkeren? Dan delen we het SchipholParkeren keurmerk uit, zodat jij er zonder zorgen een parkeerplaats kunt reserveren.

 • Herkenbare shuttlebus Bedrijven die de shuttle service aanbieden beschikken vaak over meerdere shuttle bussen. Aangezien er veel verschillende bedrijven reizigers op Schiphol ophalen en wegbrengen is het voor ons Keurmerk Schiphol Parkeren belangrijk dat de reiziger de shuttle bus direct herkent. Na een lange reis is het niet prettig om op zoek te gaan naar de juiste shuttlebus als deze niet herkenbaar is voor de reiziger.

 • Herkenbare bedrijfskleding We zien regelmatig dat auto’s worden aangenomen door chauffeurs zonder herkenbare bedrijfskleding. Ook merken we dat de eigenaar van de auto zijn sleutels en auto vaak niet met een prettig gevoel afgeeft. Bij een betrouwbaar parkeerbedrijf horen chauffeurs herkenbaar te zijn in bedrijfskleding waaruit duidelijk blijkt dat de chauffeur bij het parkeerbedrijf in dienst in.

 • Veilige parkeerlocatie Uit onze tests blijkt altijd waar de auto’s geparkeerd worden. Wij volgen de parkeerbedrijven onopgemerkt vanaf de vertrekhal tot aan het parkeerbedrijf om zo tot de juiste informatie te komen. Er zijn bedrijven actief rondom Schiphol welke alleen beschikken over een kantoor en de auto’s van de klant parkeren op bedrijfsterrein of zelfs ‘wild parkeren’ op locaties in de buurt van Schiphol. Dit wil zeggen dat het parkeerbedrijf niet over een eigen terrein beschikt en daardoor geen Keurmerk Schiphol Parkeren toegekend krijgt. Daarom laten wij altijd zien waar en op welke afstand de auto’s geparkeerd worden door de diverse bedrijven.

 • 24 uur per dag bereikbaar Een professioneel parkeerbedrijf is 24 uur per dag bereikbaar. De kans bestaat dat u om wat voor reden dan ook eerder terugkomt vanuit uw vakantieland of zakenreis. Dit kan bijvoorbeeld door een spoedgeval komen of omdat de terugvlucht is veranderd. Het is dan belangrijk dat er 24/7 altijd medewerkers actief en bereikbaar zijn om de auto weer op tijd af te leveren bij de vertrekhal.

 • Noteren kilometerstand We vinden het voor het Keurmerk Schiphol Parkeren belangrijk dat het parkeerbedrijf de kilometerstand noteert bij het aannemen van de auto en bij het afleveren van de auto. Hierdoor laat het bedrijf zien dat er geen onnodige kilometers met de auto is gereden in de tijd dat de auto bij de aanbieder geparkeerd stond.

 • Noteren schade Professionele parkeerbedrijven controleren samen met de reiziger de auto op eventuele schade. De chauffeur loopt samen met de eigenaar van de auto rond de auto en schrijft elke beschadiging op het formulier van het parkeerbedrijf en het formulier van de bestuurder. Bij terugkomst loopt de chauffeur nog eens rond de auto en controleert samen met de eigenaar van de auto nog eens of er geen beschadigingen zijn bijgekomen.

 • Noteren waardevolle items Door het noteren of er eventueel waardevolle items in de auto blijven liggen tijdens de parkeerduur zullen er achteraf geen misverstanden voorkomen doordat er wellicht items uit de auto verdwenen zijn. Wij vinden het voor het Keurmerk Schiphol Parkeren belangrijk dat de chauffeur samen met de eigenaar van de auto deze (waardevolle) items op beide formulieren noteert.

 • Minimale wachttijden Bij het inleveren van de auto hoort er direct of snel een chauffeur klaar te staan wanneer u op tijd gebeld heeft. U moet op tijd inchecken en de vlucht halen. Ook bij retour wilt u dat de auto of shuttlebus weer op tijd klaarstaat zodat direct naar huis kunt rijden. U moet onder weg al zoveel wachten.

 • Veilig Rijgedrag Bij elke aanbieder houden we het rijgedrag in de gaten. De passagiers in de shuttle bus moeten veilig vanaf de vertrekhal naar het parkeerbedrijf gereden worden. Ook bij Valet Parking waarbij de chauffeur in de auto van de reiziger naar de parkeerlocatie rijd is het van belang dat dit op een keurige manier gebeurd. De reiziger vertrouwd zijn auto aan het parkeerbedrijf maar heeft hier verder geen zicht op. SchipholParkeren bekijkt tijdens de tests het rijgedrag tijdens elke rit en beoordeelt op basis daarvan of een parkeerbedrijf het Keurmerk Schiphol Parkeren verdient.

keurmerk schiphol parkeren

 

Dit parkeerbedrijf voldoet aan alle eisen van het schipholparkeren kwaliteitskeurmerk,
u kunt hier veilig parkeren.

 

 


geen-schiphol-parkeren-keurmerk

 

Dit parkeerbedrijf voldoet niet aan alle eisen van het schipholparkeren kwaliteitskeurmerk,
of is nog niet door ons getest.

 

 


navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken