Keurmerk Schiphol Parkeren

schiphol-parkeren-keurmerk

Heeft u in het verleden weleens gebruik gemaakt van de parkeerfaciliteiten van Schiphol? Dan bent u ongetwijfeld bekend met het volgende dilemma: parkeren op het vliegveld of kiezen voor valet parking of shuttle parking. De eerste optie wás al duur, en is sinds de verbouwing nog eens zo’n 10 procent duurder geworden. Echter, uw auto zomaar uit handen geven doet u natuurlijk ook niet graag.

Dat laatste is namelijk een veelgehoord probleem bij valet parking. U weet immers nooit helemaal zeker aan wie u uw auto afstaat en hoe ermee wordt omgesprongen. Uit ervaring weten we dat daar per bedrijf grote verschillen tussen zitten. Medewerkers zijn niet altijd even zuinig op uw auto, soms met vervuiling of zelfs schade tot gevolg. Met het Schiphol parkeren keurmerk maken we daar een eind aan.

Wat is het Keurmerk Schiphol parkeren?

In principe kan iedereen een parkeerservice rondom Schiphol starten. U stapt voor de luchthaven uit uw auto, pakt de bagage en overhandigt de sleutel aan een persoon die uw auto voor u wegzet. Simpel en zorgeloos. Althans, dat hoopt u. Wat u echter niet ziet, is hoe en waar uw auto vervolgens wordt geparkeerd. Daar was tot voor kort namelijk geen enkel toezicht op.

Ons keurmerk voor parkeren op Schiphol wordt uitgedeeld aan bedrijven die hun zaakjes goed op orde hebben. Aan de hand van steekproeven proberen we de verschillende valet– en shuttleservices uit. Aan de hand hiervan stellen wij een rapport op en delen wij een keurmerk uit. Parkeerbedrijven die niet aan de eisen voldoen, krijgen uiteraard geen keurmerk.

Waar letten we op bij het Keurmerk Schiphol parkeren?

Schipholparkeren.com voert 2x per jaar een expertbeoordeling uit bij verschillende parkeerbedrijfjes. Uiteraard wordt daarbij gekeken naar de kwaliteit en de ligging van de faciliteiten waar uw auto wordt geparkeerd. Is dat ergens in een oud, drassig weiland, of in een keurig afgesloten garage? Dat maakt uiteraard een groot verschil voor de uiteindelijke beoordeling.

Ook de netheid en servicegerichtheid van de medewerkers komt aan de orde. Hiermee testen we de bereikbaarheid. We kijken of naar kleding, (schoon) schoeisel en we willen weten of we worden geholpen als daar behoefte aan is. De stiptheid en servicekwaliteit is eveneens een belangrijk punt van aandacht. Is een bedrijf wel echt 24/7 bereikbaar? Kunnen we gebruikmaken van extra services? Dergelijke vragen zijn voor u van belang.

Ten slotte besteden we uitgebreid aandacht aan de integriteit en de transparantie van het bedrijf in kwestie. Hierbij wordt met name gelet op hoe de medewerker met uw auto omgaat. Om dat te controleren, maken we op voorhand foto’s van zowel de binnen- als de buitenkant. Op deze wijze kunnen we eventueel aantonen of er schade is ontstaan. De reactie daarop zegt vaak veel over de integriteit van het bedrijf.

Veilig parkeren bij Schiphol

Parkeren rondom Schiphol, dus niet op het terrein van de luchthaven zelf, was tot voor kort een onzekere onderneming. Ons Keurmerk Schiphol parkeren brengt daar nu verandering in. In de eenvoudige vergelijkingstool op onze website, geeft u simpelweg met een muisklik aan of de parkeerservice die u zoekt moet voldoen aan de eisen voor het keurmerk. U weet dan zeker dat u goed zit.

Door de resultaten vervolgens weer te geven op volgorde van prijs, ziet u bovendien direct wat in uw situatie de goedkoopste optie is. Binnen een minuut weet u dus zeker dat u niet te veel betaalt én dat u uw auto zorgeloos kunt overdragen aan een erkend bedrijf. Dat betekent dus heerlijk op reis of vakantie, zonder bijkomende zorgen over uw auto!

 


Gecertificeerde parkeerbedrijven bij Schiphol:

schiphol smart parking logoparkeren schiphol logo holiday valet   parkeren schiphol logo iparking    parkeren schiphol budget parking    PTA-Parking-parkeren-schiphol King-Parking-Schiphol-parkeren  BlueParking-schiphol parkeren schiphol logo automotel      parkeren schiphol logo autohotel   parkeren schiphol logo quick parking  happy-valet-parking-logo-schiphol-parkeren        parkeren schiphol logo airport parking   comfort parking logo      parkeren schiphol logo vakantie parking  parkeren schiphol logo all-in parkingparkeren schiphol logo valetschiphol  exclusive-parking-schiphol  parkeren schiphol logo cheap parking   parkeren-schiphol-sun-parking       vip-parking-logo-schiphol-parkeren      easypark2fly-logo-schiphol-parkeren       happy-valet-parking-logo-schiphol-parkeren      p5 parkeren schiphol  parkeren schiphol logo royal parking


Parkeerbedrijven met keurmerk voldoen aan de volgende eisen:

  • Getest door SchipholParkeren.com We voeren als SchipholParkeren regelmatig tests uit bij de parkeer-aanbieders op Schiphol, waarbij we de parkeeraanbieders controleren op hun service en beloften. We gaan na of de geboden faciliteiten overeenkomen met dat wat er op de website staat en we volgen de shuttle busjes en de medewerkers die op basis van valet parking de auto’s wegzetten. Maakt een parkeeraanbieder z’n beloften waar en kun je er vlot, veilig en voordelig parkeren? Dan delen we het SchipholParkeren keurmerk uit, zodat jij er zonder zorgen een parkeerplaats kunt reserveren.

  • Herkenbare Shuttle Bus Bedrijven die de shuttle service aanbieden beschikken vaak over meerdere shuttle bussen. Aangezien er veel verschillende bedrijven reizigers op Schiphol ophalen en wegbrengen is het voor ons Keurmerk Schiphol Parkeren belangrijk dat de reiziger de shuttle bus direct herkent. Na een lange reis is het niet prettig om op zoek te gaan naar de juiste shuttle bus als deze niet herkenbaar is voor de reiziger.

  • Herkenbare bedrijfskleding We zien regelmatig dat auto’s worden aangenomen door chauffeurs zonder herkenbare bedrijfskleding. Ook merken we dat de eigenaar van de auto zijn sleutels en auto vaak niet met een prettig gevoel afgeeft. Bij een betrouwbaar parkeerbedrijf horen chauffeurs herkenbaar te zijn in bedrijfskleding waaruit duidelijk blijkt dat de chauffeur bij het parkeerbedrijf in dienst in.

  • Veilige parkeerlocatie Uit onze tests blijkt altijd waar de auto’s geparkeerd worden. Wij volgen de parkeerbedrijven onopgemerkt vanaf de vertrekhal tot aan het parkeerbedrijf om zo tot de juiste informatie te komen. Er zijn bedrijven actief rondom Schiphol welke alleen beschikken over een kantoor en de auto’s van de klant parkeren op bedrijfsterrein of zelfs ‘wild parkeren’ op locaties in de buurt van Schiphol. Dit wil zeggen dat het parkeerbedrijf niet over een eigen terrein beschikt en daardoor geen Keurmerk Schiphol Parkeren toegekend krijgt. Daarom laten wij altijd zien waar en op welke afstand de auto’s geparkeerd worden door de diverse bedrijven.

  • 24 uur per dag bereikbaar Een professioneel parkeerbedrijf is 24 uur per dag bereikbaar. De kans bestaat dat je om wat voor reden dan ook eerder terugkomt vanuit je vakantieland of zakenreis. Dit kan bijvoorbeeld door een spoedgeval komen of omdat de terugvlucht is veranderd. Het is dan belangrijk dat er 24/7 altijd medewerkers actief en bereikbaar zijn om de auto weer op tijd af te leveren bij de vertrekhal.

  • Noteren kilometerstand We vinden het voor het Keurmerk Schiphol Parkeren belangrijk dat het parkeerbedrijf de kilometerstand noteert bij het aannemen van de auto en bij het afleveren van de auto. Hierdoor laat het bedrijf zien dat er geen onnodige kilometers met de auto is gereden in de tijd dat de auto bij de aanbieder geparkeerd stond.

  • Noteren schade Professionele parkeerbedrijven controleren samen met de reiziger de auto op eventuele schade. De chauffeur loopt samen met de eigenaar van de auto rond de auto en schrijft elke beschadiging op het formulier van het parkeerbedrijf en het formulier van de bestuurder. Bij terugkomst loopt de chauffeur nog eens rond de auto en controleert samen met de eigenaar van de auto nog eens of er geen beschadigingen zijn bijgekomen.

  • Noteren waardevolle items Door het noteren of er eventueel waardevolle items in de auto blijven liggen tijdens de parkeerduur zullen er achteraf geen misverstanden voorkomen doordat er wellicht items uit de auto verdwenen zijn. Wij vinden het voor het Keurmerk Schiphol Parkeren belangrijk dat de chauffeur samen met de eigenaar van de auto deze (waardevolle) items op beide formulieren noteert.

  • Minimale wachttijden Bij het inleveren van de auto hoort er direct of snel een chauffeur klaar te staan wanneer u op tijd gebeld heeft. U moet op tijd inchecken en de vlucht halen. Ook bij retour wilt u dat de auto of shuttlebus weer op tijd klaarstaat zodat direct naar huis kunt rijden. U moet onder weg al zoveel wachten.

  • Veilig Rijgedrag Bij elke aanbieder houden we het rijgedrag in de gaten. De passagiers in de shuttle bus moeten veilig vanaf de vertrekhal naar het parkeerbedrijf gereden worden. Ook bij Valet Parking waarbij de chauffeur in de auto van de reiziger naar de parkeerlocatie rijd is het van belang dat dit op een keurige manier gebeurd. De reiziger vertrouwd zijn auto aan het parkeerbedrijf maar heeft hier verder geen zicht op. SchipholParkeren bekijkt tijdens de tests het rijgedrag tijdens elke rit en beoordeelt op basis daarvan of een parkeerbedrijf het Keurmerk Schiphol Parkeren verdient.

schiphol-parkeren-keurmerk

 

Dit parkeerbedrijf voldoet aan alle eisen van het schipholparkeren kwaliteitskeurmerk,
u kunt hier veilig parkeren.

 


geen-schiphol-parkeren-keurmerk

 

Dit parkeerbedrijf voldoet niet aan alle eisen van het schipholparkeren kwaliteitskeurmerk, of is nog niet door ons getest.