quick-parking-schiphol

Quick Parking: ‘We hadden genoeg reserves opgebouwd’

Geplaatst op 10 mei, 2021

Albert Weerman is eigenaar van Quick Parking. Hij heeft vertrouwen in de toekomst, is de afgelopen periode relatief goed doorgekomen en wil ons graag uitleggen hoe dat is gelukt. “De snelheid en kwaliteit van ons parkeerbedrijf wordt altijd al goed gewaardeerd. Met meer dan 13 jaar ervaring weten we wat reizigers waarderen. Dus wat we ook de komende tijd moeten bieden zodra het weer drukker wordt.” Want drukker wordt het weer zeker, daar is Weerman van overtuigd. De boekingen zullen weer aantrekken, nadat er het afgelopen jaar erg weinig gereisd is.

Europees dekkend netwerk van parkeerbedrijven

Weerman vertelt: “We hebben een Europees dekkend netwerk van kwalitatief goede parkeerbedrijven. Dat heeft ons door de crisis heengetrokken. Klanten zoeken naar zekerheden. Wij zitten met onze parkeerterreinen dichtbij, zijn snel en berekenen lage prijzen. Bovendien werken we samen met nagenoeg alle reisorganisaties en vliegtuigmaatschappijen.”

Die zekerheid lijken klanten inderdaad te waarderen. Reizigers waren er maar weinig, maar zij die reisden parkeerden in veel gevallen bij Quick Parking en de andere internationale labels. Het heeft het bedrijf geholpen om het hoofd boven water te houden, al was dat niet het enige.

Voldoende reserves opgebouwd

“We hadden zelf voldoende reserves opgebouwd. Dat is belangrijk gebleken, omdat door de coronacrisis veel boekingen wegvielen. Die reserves passen bij onze strategie om het rustig aan te doen en goede service te bieden. We willen niet het hardst groeien, maar vooral zekerheid, vertrouwen en betrouwbaarheid bieden.”

Het bedrijf heeft een deel van de reserves nodig gehad, omdat het alle parkeerterreinen altijd open heeft gehouden. Dat heeft hele perioden geld gekost, maar heeft er ook voor gezorgd dat reizigers het vertrouwen bleken houden om er te parkeren.

“We doen al jaren hetzelfde en dat bevalt onze klanten uitstekend. We bieden reizigers waar ze naar op zoek zijn, dus dat zijn we ook tijdens de coronacrisis blijven doen. Bovendien gaan we er vanuit daar de komende jaren natuurlijk mee door te kunnen gaan.”

Vanaf april 2022 weer op het oude niveau

Dat er evengoed nog een zware periode aankomt ziet ook Weerman. “Ik denk dat we vanaf april 2022 weer op het niveau zitten dat we in 2019 hadden.” Dat betekent dat er een paar jaren groei verloren zijn gegaan. Toch is het een relatief snel herstel, waarbij alleen dit seizoen nog zal afwijken van wat er normaal gesproken gebeurt. Quick Parking lijkt er in ieder geval klaar voor om ook komende zomer reizigers te ontvangen, die er gewoon kunnen rekenen op de service en kwaliteit die er altijd wordt geboden.

navigate_next Quick Parking

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken