Parkingpoint

parkingpoint logo

Benieuwd naar onze review van Parkingpoint? De parkeeraanbieder werd in 2015 opgericht en specialiseert zich sinds die tijd in valet parking bij Schiphol. Het bedrijf beschikt over verschillende parkeerterreinen, met samen zo’n 200 plaatsen voor reizigers.

De dichtstbijzijnde locatie bevindt zich op zo’n 5 kilometer van de luchthaven, de andere twee locaties liggen op circa 12 kilometer rijden. Dat betekent dat de chauffeurs korte ritten met de auto’s kunnen maken, om ze op de locaties te parkeren. Uit ons onderzoek voor de Parkingpoint expert review bleek dat de chauffeurs inderdaad weinig kilometers rijden, wat erop wijst dat ze de kortste weg van en naar de luchthaven nemen, zonder dat ze langere ritten met de auto’s maken.

Parkeerbedrijf bij Schiphol

Die werkwijze sluit goed aan bij de kwaliteit die Parkingpoint graag wil uitstralen. Het is een parkeerbedrijf, waar maximaal 30 chauffeurs werkzaam zijn. Samen zorgen zij ervoor dat ze de auto’s op tijd kunnen aannemen, netjes naar de parkeerlocatie rijden en weer aanbieden zodra jij terug bent op de luchthaven. Ze houden zelfs de deur even open voor het uitstappen en helpen natuurlijk met het in- en uitladen van de bagage.

De sfeer van het bedrijf komt op verschillende manieren terug. Men heeft de zaken er goed voor elkaar en probeert de klant zoveel mogelijk aandacht te geven. Het is er bijvoorbeeld mogelijk om tot 6 uur voor vertrek een parkeerplaats te boeken, bijvoorbeeld voor een last-minute valet-service. Andersom is het tot 24 uur van tevoren mogelijk om een boeking te annuleren, waardoor Parkingpoint een behoorlijke flexibiliteit biedt.

Meerdere parkeerterreinen met goede beveiliging

Parkingpoint beschikt over drie verschillende parkeerterreinen, waarbij die laatste is bedoeld als flexibele ruimte om drukte op de andere twee terreinen op te vangen. De twee terreinen zijn goed beveiligd, dankzij actieve beveiliging en met een hek om de locatie heen. Onbevoegden hebben hier geen toegang toe, waardoor de auto er op een veilige manier geparkeerd staat.

We ontdekten tijdens ons onderzoek voor deze expert review van Parkingpoint dat het bovendien mogelijk is om er gebruik te maken van een aantal aanvullende diensten. De medewerkers van het parkeerbedrijf kunnen de auto wassen, zowel van binnen als van buiten. Er is voor een meerprijs zelfs een uitgebreide behandeling mogelijk, waardoor de auto er weer als nieuw uit zal zien.

Stipte chauffeurs bij parkeerbedrijf

Verder viel ons tijdens het onderzoek voor deze Parkingpoint expert review op dat de chauffeurs er heel stipt zijn. Het bedrijf belooft dat er geen sprake zal zijn van wachttijden en dat bleek inderdaad uit onze tests. De chauffeurs zijn op tijd aanwezig om de auto aan te nemen en staan er ook weer op tijd om de auto af te geven.

We zijn enorm te spreken over valet parking bij Parkingpoint en zijn dan ook trots op het feit dat we hen het Schiphol Parkeren Keurmerk hebben kunnen uitdelen. Een goede parkeeraanbieder bij Schiphol, die laat zien hoe het hoort.

Eisen keurmerk

  • checkEigen veilige parkeerlocatie
  • checkHerkenbare bedrijfskleding
  • checkHerkenbare shuttlebus
  • checkLogische kilometerstand
  • checkMinimaal 3 jaar actief
  • checkMinimale wachttijden
  • check24 uur per dag bereikbaar
  • checkVeilig en nette rijstijl
play_circle_outline

Certificeringsrapport

store Bedrijfsprofiel
Oprichtingsjaar 2015
Gecertificeerd sinds 2017 (oprichting keurmerk)
Recente controledatum 3-2-2023
Aantal parkeerplaatsen 200
Parkeervorm(en) Valet parking
Overdekt parkeren Niet mogelijk
Kosteloos annuleren Tot 24 uur voor vertrek
Last minute reserveren Tot 24 uur voor vertrek
Sleutelberging In een afgesloten ruimte
Extra services Wassen
fingerprint Locaties & Veiligheid
Rozenburg
Beveiliging 247 bemand, camerabeveiliging, automatisch hek
Faciliteiten Verhard parkeerterrein
airport_shuttle Shuttle Service
Locatie bij vertrek Kruisweg 459, Rozenburg
Locatie bij terugkomst Tussen vertrekhal 2 en 3
Afstand tot parkeerlocatie 5 kilometer
Reistijd tot parkeerlocatie 5 minuten
Sleutelbewaring In een afgesloten kluis
Kinderzitjes in shuttlebus Niet beschikbaar
Wachtruimte Overdekt en verwarmd
Toiletruimte Beschikbaar
transfer_within_a_station Valet Parking
Locatie bij vertrek Tussen vertrekhal 2 en 3
Locatie bij terugkomst Tussen vertrekhal 2 en 3
Afstand tot parkeerlocatie 5 kilometer (1e hub rozenburg)
Reistijd tot parkeerlocatie 5 minuten