P3 Lang Parkeren

P3 Lang Parkeren is het officiële parkeerterrein van Schiphol voor lang parkeren. Het parkeerbedrijf heeft de zaken door de jaren heen goed op orde gehad. Wij deden een nieuwe test voor een recente beoordeling. Hoe heeft P3 Lang Parkeren de zaken tegenwoordig op orde?

We parkeerden onze auto en maakten gebruik van de shuttle bus, zodat we daar een oordeel over kunnen vellen. Het is er mogelijk om de auto overdekt te parkeren, al zijn de plaatsen in de parkeergarage beperkt. Het terrein zelf is een stuk groter en biedt meer mogelijkheden.

Makkelijk te vinden

De parkeerlocatie van P3 Lang Parkeren bevindt zich op circa 5 kilometer en 5 minuten rijden van de luchthaven zelf. Het is een korte afstand, waardoor ook de shuttle er niet lang over doet om naar de vertrekhallen te rijden. De shuttlebus rijdt naar zowel vertrekhal 1, vertrekhal 2 als vertrekhal 3 om daar de reizigers af te zetten. Op de terugweg vertrekt de shuttle bus vanaf één locatie, terug naar het parkeerterrein.

Zowel het parkeerterrein van P3 Lang Parkeren als de shuttle bus zijn makkelijk te vinden, dankzij de uitstekende herkenbaarheid daarvan. Dat maakt het makkelijk om de auto te parkeren en met de bus naar de vertrekhal te reizen en weer terug. Je parkeert de auto zelf, waardoor we de sleutel tijdens deze test voor de beoordeling van P3 Lang Parkeren gewoon zelf mee konden nemen.

Flinke toeslagen bij late reserveringen

P3 Lang Parkeren biedt de mogelijkheid om voordelig lang te parkeren, voor reizigers die ver vooruit boeken. Bij latere reserveringen kunnen de kosten flink oplopen. Het kost bijvoorbeeld bijna 100% meer om zonder reservering 8 dagen te parkeren dan wanneer er langere tijd van tevoren een reservering wordt gemaakt. Het wijzigen van een boeking is gratis, het annuleren kan tot 24 uur van tevoren en kost maximaal €5.

Eenmaal geparkeerd is er een shuttle bus beschikbaar, die gemiddeld genomen zo’n 10 minuten op zich laat wachten. De rit naar de vertrekhallen is daarna niet lang, waardoor reizigers op basis van onze test en beoordeling van P3 Lang Parkeren rekening moeten houden met zo’n 15 – 30 minuten extra reistijd.

Bagage droppen: al op de parkeerplaats

Eén van de meer recente innovaties van P3 Lang Parkeren is de mogelijkheid om de bagage al af te geven vanaf het parkeerterrein. Er zijn balies beschikbaar om de bagage alvast in te checken, waardoor het niet nodig is om die mee te nemen naar de vertrekhal zelf.

Uit onze expert review van P3 Lang Parkeren blijkt vooral dat het bedrijf de zaken nog altijd goed op orde heeft, maar dat vooraf reserveren er heel belangrijk is. Op die manier kunnen de kosten meevallen, al zijn er goedkopere alternatieven beschikbaar voor lang parkeren bij Schiphol.

Eisen keurmerk

  • checkEigen veilige parkeerlocatie
  • checkHerkenbare bedrijfskleding
  • checkHerkenbare shuttlebus
  • checkLogische kilometerstand
  • checkMinimaal 3 jaar actief
  • checkMinimale wachttijden
  • check24 uur per dag bereikbaar
  • checkVeilig en nette rijstijl
play_circle_outline

Certificeringsrapport

store Bedrijfsprofiel
Gecertificeerd sinds 2017 (oprichting keurmerk)
Recente controledatum 3-2-2023
Aantal parkeerplaatsen 13.000
Parkeervorm(en) Shuttle parkeren
Overdekt parkeren Optioneel
Kosteloos annuleren Tot 24 uur voor vertrek
fingerprint Locaties & Veiligheid
Holiday Avenue, 1118 ZG Schiphol
Beveiliging Camerabeveiliging, Slagbomen
Faciliteiten Parkeergarage, verhard parkeerterrein
airport_shuttle Shuttle Service
Locatie bij vertrek Holiday Avenue, 1118 ZG Schiphol
Locatie bij terugkomst Vertrekhal 1, 2 en 3
Afstand tot parkeerlocatie 5 kilometer
Reistijd tot parkeerlocatie 5 minuten
Sleutelbewaring Zelf meenemen
Wachtruimte Overdekt en verwarmd