schiphol parkeren keurmerk veilig parkeren

Veiligheid eerst: het Schiphol Parkeren Keurmerk uitgelegd

Geplaatst op 11 juli, 2024

Wat is het Schiphol Parkeren Keurmerk?

Het Schiphol Parkeren Keurmerk wordt toegekend aan parkeerbedrijven bij Schiphol die voldoen aan strikte kwaliteitsnormen en een uitstekende dienstverlening bieden. Dit keurmerk geldt voor zowel valet parking bedrijven als shuttle parkeeraanbieders. Jaarlijks voert Schiphol Parkeren een gedetailleerde test en evaluatie uit om te bepalen welke bedrijven in aanmerking komen. Gedurende deze uitgebreide procedure worden diverse aspecten beoordeeld, zoals de aangeboden faciliteiten, veiligheid van de parkeerlocaties, herkenbaarheid van shuttlebussen, en de algehele betrouwbaarheid van de service.

Regelmatige tests en evaluaties

Schiphol Parkeren voert regelmatig tests uit bij verschillende parkeeraanbieders op Schiphol. Hierbij wordt gecontroleerd of de aangeboden faciliteiten overeenkomen met wat op hun websites wordt vermeld. De tests omvatten toezicht op de dienstverlening van shuttlebussen en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor valet parking. Parkeeraanbieders die hun beloften nakomen en een veilige, snelle en voordelige parkeerervaring bieden, worden beloond met het Keurmerk Schiphol Parkeren. Dit keurmerk helpt klanten om zonder zorgen een parkeerplaats te reserveren bij een betrouwbare aanbieder.

Criteria voor het keurmerk

  • Eigen veilige parkeerlocatie Een essentieel onderdeel van de beoordelingsprocedure is het controleren van de parkeerlocaties en aangeboden faciliteiten bij de parkeerbedrijven. Het waarborgen van de veiligheid van de parkeerlocatie is cruciaal voor het verkrijgen van het keurmerk. Schiphol Parkeren inspecteert of de parkeerplaatsen goed beveiligd zijn en of de faciliteiten voldoen aan de hoge standaarden die zijn vastgesteld.
  • Herkenbare shuttlebus Voor shuttle services is het belangrijk dat de shuttlebussen direct herkenbaar zijn voor reizigers. Dit voorkomt verwarring en ongemak, vooral na een vermoeiende reis. Een duidelijk herkenbare shuttlebus draagt bij aan een soepele en efficiënte vervoersdienst van en naar het vliegveld.

Betrouwbaarheid en continuïteit

  • Minimaal 3 jaar actief Om in aanmerking te komen voor het keurmerk, moeten parkeerbedrijven bij Schiphol minimaal drie jaar actief zijn. Dit criterium waarborgt dat de parkeeraanbieders voldoende ervaring en betrouwbaarheid hebben opgebouwd. De jarenlange operationele ervaring draagt bij aan de kwaliteit van de dienstverlening en de zekerheid voor klanten dat zij een betrouwbare service krijgen.
  • 24 uur per dag bereikbaar Een ander belangrijk criterium is de bereikbaarheid van het parkeerbedrijf. Professionele parkeerbedrijven moeten 24 uur per dag bereikbaar zijn. Dit is essentieel in geval van onverwachte situaties, zoals het vervroegd terugkeren van een reis vanwege spoedgevallen of gewijzigde vluchttijden. De continuïteit in bereikbaarheid garandeert dat klanten altijd toegang hebben tot hun voertuig, ongeacht het tijdstip van aankomst.

Kwaliteit van de service

  • Herkenbare bedrijfskleding Bij valet parking is het belangrijk dat chauffeurs duidelijk herkenbaar zijn in bedrijfskleding. Dit zorgt voor vertrouwen bij klanten die hun sleutels en auto afgeven. Een professionele uitstraling van de chauffeurs draagt bij aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van de service.
  • Logische kilometerstand Om de integriteit van de valet parking service te waarborgen, controleert Schiphol Parkeren zorgvuldig de afgelegde afstanden van de voertuigen. Chauffeurs moeten de juiste routes volgen en onnodige omwegen vermijden. Dit voorkomt misbruik van de auto’s tijdens de parkeerperiode en zorgt ervoor dat klanten met een gerust hart hun voertuig kunnen achterlaten.
  • Minimale wachttijden Het minimaliseren van wachttijden is een belangrijk aspect van een vlotte parkeerervaring. Bij het inleveren van de auto moet er snel een chauffeur beschikbaar zijn, en bij terugkomst moet de auto of shuttlebus tijdig gereed staan. Dit zorgt ervoor dat klanten zonder onnodige vertragingen hun reis kunnen voortzetten.
  • Veilig en nette rijstijl Veiligheid staat voorop bij elke rit, zowel voor de shuttlebussen als voor valet parking. Schiphol Parkeren houdt nauwlettend toezicht op het rijgedrag van chauffeurs om de veiligheid van passagiers en voertuigen te garanderen. Een verantwoordelijke rijstijl is essentieel om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Schiphol Parkeren.

In samenvatting, het Schiphol Parkeren Keurmerk is een waarborg voor kwaliteit en betrouwbaarheid bij parkeeraanbieders op Schiphol. Het keurmerk helpt reizigers om met een gerust hart hun auto achter te laten en verzekerd te zijn van een veilige en efficiënte parkeerservice.

Lees meer: