voorwaarden-valet-parking

5 voorwaarden voor kwalitatief goede valet parking

Geplaatst op 18 oktober, 2016

Gebruik maken van valet parking bij Schiphol? Deze 5 voorwaarden helpen u een kwalitatief goede keuze te maken en een bedrijf met keurmerk te kiezen waaraan deze aan voldoet.

1. Uitstekende parkeerfaciliteiten

U zou uw auto zelf ook niet parkeren in een stoffige plantenkas, in plaats daarvan kiest u liever voor een nette parkeergarage of een ruim grasveld waarop de auto’s kunnen worden geparkeerd. Check op voorhand de parkeerlocatie die de aanbieder van valet parking gebruikt, zodat u kunt rekenen op uitstekende parkeerfaciliteiten . Bekijk hiervoor de tests en beoordelingen.

2. Korte aanrijtijden

Een parkeerlocatie dichterbij Schiphol verdient de voorkeur. BudgetValet bevindt zich op 16 (!) kilometer van de luchthaven, terwijl iParking en Royal Parking zich op slechts 5 – 10 kilometer bevinden. Het betekent een kortere aanrijtijd naar de luchthaven en beperkte brandstofkosten met uw auto. Controleer op voorhand waar de parkeerlocatie van de aanbieder van valet parking zich bevindt en probeer een locatie zo dicht mogelijk bij Schiphol te vinden.

3. Degelijke schadeafhandeling

Kijk goed naar de wijze waarop de aanbieder van valet parking omgaat met eventuele schade. Met name de kleinere parkeeraanbieders onderscheiden zich op dit vlak. De grotere aanbieders geven bijvoorbeeld aan dat ze schade nooit vergoeden, omdat ze daar volgens de letter van de wet niet aansprakelijk voor zouden zijn. De bestuurder van bijvoorbeeld Cheap Parking bestuurt de auto immers met uw toestemming. Vergelijk kleine aanbieders die garanties of verzekeringen bieden, met de grotere aanbieders die daar een stuk minder soepel mee omgaan.

4. Professionele chauffeurs

Zoek in relatie tot de wijze van schadeafhandeling naar de garantie op professionele chauffeurs. Kwalitatief goede aanbieders van valet parking werken met gekwalificeerde chauffeurs die over de juiste diploma’s beschikken. Andere aanbieders maken bijvoorbeeld gebruik van gesubsidieerde UWV-werknemers die in de piekmomenten kunnen inspringen. Met name de bij zakelijke klanten populaire parkeeraanbieders staan bekend om hun goede chauffeurs. Zij maken daar bewust werk van om de beste kwaliteit te leveren, al gaat dat soms ten koste van de scherpe tarieven die de aanbieders van valet parking kunnen aanbieden.

5. Geen extra toeslagen

Let tenslotte op eventuele extra toeslagen waarvan sprake is. Gebruikt de parkeeraanbieder een duur 0900-nummer dat zomaar €1 per gesprek kost? Comfort Parking en Central Parking staan bekend om hun nachttoeslagen en ook extra brandstofkosten door meer kilometers zijn geen uitzondering. Let bovendien op de mogelijkheid tot priority service, waarmee u tegen betaling voorrang kunt krijgen op andere reizigers.

Check de verschillende belangrijke voorwaarden voor valet parking, zodat u daar op een kwalitatief goede wijze gebruik van kunt maken. We helpen u online de verschillende parkeerbedrijven met elkaar te vergelijken, zodat u daarmee een goede keuze maakt.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken