valet-parking-schiphol

5 tips om slimmer gebruik te maken van valet parking

Geplaatst op 26 september, 2020

Gebruik maken van valet parking op of rond Schiphol? Deze 5 tips zorgen ervoor dat u soepel met de auto naar de luchthaven kunt rijden, dat u de auto daar aan de chauffeur kunt overdragen en dat de auto op het moment dat u terugkomt weer netjes voor u klaarstaat.

1. Afgiftelocatie in de navigatie instellen

Het is verstandig om de afgiftelocatie op Schiphol online alvast op te zoeken. Xclusive Parking, VIP Parking en Royal Parking vragen u de auto aan te bieden in de bocht tussen vertrekhal 2 en 3. P6 Valet Parking vraagt u de auto te parkeren in P6, waardoor u nog een stukje dient te lopen naar de vertrekhal. Check op voorhand de afgiftelocatie, zodat u die in uw navigatie kunt instellen en u ter plaatse niet hoeft te gaan zoeken.

2. Bellen voor aankomst

Het is verstandig om voor aankomst nog even te bellen met de aanbieder van valet parking. Central Parking vraagt u om in ieder geval 15 minuten voor aankomst nog even te bellen. Bij Royal Parking en VIP Parking dient u het moment van arriveren zo’n 30 minuten van tevoren door te geven, zodat de chauffeur op tijd voor u klaar zal staan. Maak een herinnering aan in bijvoorbeeld de agenda van uw smartphone, zodat u niet vergeet te bellen en de chauffeur er op tijd staat. U kunt na het overdragen van de auto meteen door naar de vertrekhal.

3. Chauffeur ontmoeten

Probeer op voorhand vast na te gaan hoe de chauffeur eruit zal zien. Is er sprake van herkenbare werkkleding of herkenbare auto’s waarmee zij samen naar de luchthaven komen? Door hier op voorhand alvast naar te kijken naar de video’s op schipholparkeren.com kunt u de chauffeur gemakkelijker vinden. De goede chauffeurs zijn over het algemeen te herkennen aan hun bedrijfskleding en de bedrijfsnaam die daarop staat.

4. Kilometerstand noteren

Zodra u de auto aan de chauffeur van de aanbieder van valet parking overdraagt is het verstandig om de kilometerstand ook zelf even op te schrijven of daar een foto van te maken. Aan de hand daarvan kunt u naderhand controleren of er geen onnodige kilometers met de auto zijn gemaakt. Is er al sprake van schade aan de auto? De chauffeur zal dit noteren, om aan te tonen dat er tijdens de valet parking geen schade is ontstaan.

5. Gegevens terugreis overhandigen

Het is verstandig om tijdens het afgeven van de auto alvast aan te geven wanneer u weer terug zal komen. Geef aan wat het vluchtnummer voor uw terugvlucht is en hoe laat u verwacht weer buiten de aankomsthal te staan. Door dit op voorhand aan te geven kan de chauffeur ervoor zorgen dat uw auto weer op tijd voor u klaar zal staan. Het is bovendien verstandig om de contactgegevens mee te nemen in uw handbagage, bijvoorbeeld voor het geval dat u te maken krijgt met vertraging.

Op die manier kunt u slimmer gebruik maken van valet parking, op basis van de handige tips die we door de jaren heen hebben verzameld. Uiteraard kunt u online de verschillende parkeeraanbieders op en rond Schiphol met elkaar vergelijken.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken