problemen-topparking

Bestaande parkeerbedrijven hebben last van problemen bij TopParking

Geplaatst op 04 augustus, 2019

TopParking is een nieuw parkeerbedrijf bij Schiphol, dat helaas voor veel ophef en problemen zorgt. Er zijn meldingen van wildparkeren, extreem lange wachttijden voor valet-klanten en een slechte bereikbaarheid van het bedrijf.

Dat een bedrijf te maken heeft met problemen zou normaal gesproken alleen de eigen klanten raken. In dit geval is er meer aan de hand, omdat de naam van de parkeeraanbieder sterk lijkt op die van twee andere bedrijven die bij Schiphol actief zijn. Het gaat om Top Valet VIP Parking en TopValetParking, die klachten krijgen van klanten die eigenlijk bij TopParking zouden moeten zijn.

Top Valet VIP Parking en TopValetParking

Top Valet VIP Parking bestaat al sinds 2008 en TopValetParking werd in 2010 opgericht. De bedrijven hebben bijna dezelfde naam als het nieuwe TopParking, iets waar ze veel last van hebben.

De bedrijven worden vaak gebeld door boze klanten, die denken dat ze aan het juiste adres zijn. TopParking is in veel gevallen niet of slecht bereikbaar, waardoor de klanten op zoek gaan naar alternatieve telefoonnummers. Dat is een begrijpelijke reactie, maar wel iets waar de andere bedrijven veel last van hebben. Zij kunnen er op dat moment niets aan doen dat de chauffeurs van TopParking niet beschikbaar zijn en klanten het bedrijf niet kunnen bereiken.

Sterker nog, de parkeerbedrijven hebben er zoveel last van dat hun eigen bereikbaarheid afneemt, voor de eigen klanten. Die hebben meer moeite om de bedrijven te bereiken, omdat klanten van TopParking zo vaak contact proberen op te nemen.

Bedreigingen voor parkeerbedrijven

Met name TopValetParking heeft last van veel boze klanten van TopParking. “We werden laatst 35x tijdens de nacht gebeld, door klanten die op hun auto stonden te wachten. Ze zochten contact met TopParking, maar dachten bij ons hetzelfde bedrijf te pakken te hebben,”vertelt een woordvoerder.

Het zijn boze en soms zelfs woedende klanten, omdat zij al lang op hun auto staan te wachten. De eigenaresse van Top Valet VIP Parking vertelt: “Ik heb zelfs bedreigingen ontvangen en kreeg mensen daadwerkelijk achter me aan. Ze eisten een oplossing, die ik ze niet kon bieden omdat we een ander bedrijf zijn dat niets met TopParking te maken heeft.”

Recensies bij verkeerde parkeeraanbieders bij Schiphol

In een aantal gevallen worden zelfs recensies over TopParking bij de beide andere bedrijven achtergelaten, iets waar ze ook veel last van hebben. De eigenaar van TopValetParking heeft aangegeven erover na te denken om de naam te veranderen, omdat er nu sprake is van zoveel negatieve publiciteit.

Het zijn relatief kleine aanbieders van parkeerplaatsen bij Schiphol, die het moeten hebben van hun service en goede bereikbaarheid. De problemen waar ze mee te maken hebben zitten dat enorm in de weg.

Wij adviseren goed te kijken naar de precieze naam van het bedrijf waar u de auto parkeert. Daarnaast is het altijd verstandig om alleen parkeerplaatsen bij Schiphol te boeken bij bedrijven met ons Schiphol Parkeren Keurmerk.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken