problemen-topparking

Grote problemen bij TopParking: het regent klachten

Geplaatst op 09 juli, 2019

We ontvangen veel klachten van klanten van TopParking, een parkeerbedrijf bij Schiphol dat het helaas niet zo nauw lijkt te nemen met de regels die er gelden. Het is een voorbeeld van een parkeerbedrijf dat de zaken niet op orde heeft, juist op het moment dat de andere parkeeraanbieders zo hard hun best doen om het goed te doen.

Een groot deel van hen is in het bezit van ons Schiphol Parkeren Keurmerk en heeft de zaken goed op orde. TopParking is dat niet en bewijst met de huidige gang van zaken daarvoor ook niet in aanmerking te komen.

Uiteraard hebben wij contact gezocht met TopParking. Helaas is het bedrijf telefonisch niet of nauwelijks bereikbaar, iets waar ook veel klanten last van hebben en waar ze klachten over uiten op de verschillende websites en platforms voor reviews en recensies.

Wildparkeren van auto’s

Veel van de klachten over TopParking gaan over het wildparkeren van auto’s. Ze worden neergezet op terreinen waar dat niet is toegestaan. Dat leidt tot boze omwonenden en andere betrokkenen, die niet zitten te wachten op de auto’s. In een aantal gevallen gaat het om auto’s met Belgische en Duitse kentekens, waardoor snel duidelijk is dat het gaat om reizigers via Schiphol.

Daarnaast bestaat het risico dat de auto’s worden weggesleept, waardoor ook de reizigers zelf hier veel last van kunnen hebben. Zij krijgen te maken met bekeuringen en andere problemen, ook al zijn zij zich in eerste instantie vaak van geen kwaad bewust.

Grote druk door vouchers via Social Deal

Het lijkt erop dat TopParking het wel goed wíl doen, maar dat het de enorme drukte en het grote aantal aanvragen van dit moment niet aan kan. Er is een actie gestart via Social Deal. Dat bedrijf bleek ook al betrokken bij de problemen rondom Swift Valet Parking, dus maakt op die manier geen goede indruk. Concurrent Groupon werkt bijvoorbeeld alleen nog samen met parkeerbedrijven die het Schiphol Parkeren Keurmerk hebben. Op die manier moeten vervelende problemen voorkomen worden, om reizigers hun auto voordelig en betrouwbaar te laten parkeren.

Klanten die hun auto wel hebben geparkeerd via Social Deal en TopParking moeten soms uren wachten voordat de chauffeur hun auto terug komt brengen. Het is een service die beneden alle peil is. Wat ons betreft moet daar zo snel mogelijk wat aan gebeuren.

Parkeerbedrijven met Schiphol Parkeren Keurmerk niet blij

Het mes snijdt aan twee kanten. Het regent klachten door reizigers en ook de andere parkeerbedrijven, Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer zijn niet blij met de acties van TopParking. Er gelden nieuwe strenge regels voor de aanbieders van valet parking, waar de gemeente streng op wil handhaven. Alleen op die manier kan Schiphol worden ontlast, zodat de goede parkeerbedrijven hun werk kunnen doen.

Wij adviseren reizigers altijd goed te kijken naar parkeerbedrijven die in het bezit zijn van het Schiphol Parkeren Keurmerk. Daarmee garanderen wij goede service, betrouwbare parkeerplaatsen en toch scherpe tarieven om goedkoop te parkeren bij Schiphol.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken