quick parking Schiphol

De Groeiambities van Quick Parking

Geplaatst op 11 juni, 2024

Onder de deskundige leiding van CFO Hugo Loudon, oprichter Albert Weerman en plaatsvervangend CEO Simon Hagger, richt Quick Parking zich op ambitieuze groeidoelstellingen en voortdurende verbetering van hun diensten. De recente overname door Holiday Extras vormt een belangrijke mijlpaal in deze strategische richting. Met deze overname wordt de basis gelegd voor een verdere versterking van Quick Parking’s positie als toonaangevende parkeerdienstverlener in Europa.

quick parking getestOndersteuning door Holiday Extras

De steun van Holiday Extras, een gevestigde naam in de reis- en parkeerindustrie, biedt Quick Parking de benodigde middelen en expertise om hun groeiambities te realiseren. De overname omvat niet alleen de merken en de website van Quick Parking, maar ook belangrijke distributiepartnerschappen en technologieplatforms. Hierdoor wordt de operationele capaciteit van Quick Parking aanzienlijk uitgebreid, wat resulteert in een groter aanbod van parkeerplaatsen en verbeterde dienstverlening.

Geplande upgrades en verbeteringen

Een van de speerpunten van de groeistrategie is het doorvoeren van substantiële upgrades aan de beveiliging en faciliteiten van Quick Parking. Deze verbeteringen zijn gericht op het verhogen van de veiligheid en het comfort voor alle klanten. Er wordt geïnvesteerd in geavanceerde bewakingssystemen, verbeterde verlichting en regelmatige patrouilles om een veilige omgeving voor voertuigen te garanderen. Daarnaast worden de faciliteiten gemoderniseerd om een nog aangenamere parkeerervaring te bieden.

Implementatie van zelfbedieningstechnologie

In lijn met de technologische vooruitgang, zal Quick Parking de nieuwste zelfbedieningstechnologie implementeren via het ParkIT-platform van Holiday Extras. Dit platform maakt gebruik van geavanceerde technologieën om het parkeerproces voor klanten te vereenvoudigen en te versnellen. Zelfbedieningskiosken, online reserveringssystemen en mobiele toepassingen worden geïntroduceerd om de efficiëntie te verhogen en wachttijden te minimaliseren. Deze technologische verbeteringen dragen bij aan een naadloze en stressvrije parkeerervaring.

Focus op klanttevredenheid

Klanttevredenheid blijft een centraal onderdeel van de groeistrategie van Quick Parking. De investeringen in technologie en faciliteiten zijn er allemaal op gericht om de klantervaring te optimaliseren. Door continu te luisteren naar de feedback van klanten en proactief in te spelen op hun behoeften, streeft Quick Parking naar het bieden van een superieure service. De inzet voor uitmuntende klantenservice wordt versterkt door getrainde en professionele medewerkers die altijd klaarstaan om klanten te helpen en te begeleiden.

Toekomstige groei en ontwikkeling

De gezamenlijke visie van Quick Parking en Holiday Extras richt zich op duurzame groei en expansie in Europa. Door voortdurend te innoveren en te investeren in verbetering, blijft Quick Parking zich positioneren als een betrouwbare en hoogwaardige parkeerdienstverlener. De geplande upgrades en technologische vooruitgangen zullen de basis vormen voor toekomstige successen, waardoor Quick Parking klaar is om aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen en deze te overtreffen.

Met deze strategische plannen en investeringen zet Quick Parking een belangrijke stap naar een toekomst van duurzame groei en verbeterde klanttevredenheid. De samenwerking met Holiday Extras biedt de perfecte synergie om de ambitieuze doelen te realiseren en de positie als marktleider verder te versterken.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken