PERS

04-2020

‘Valet Parking op Schiphol? Niet doen!’

Burgemeester van Hoofddorp raadt valet parking op Schiphol af. Wat is er precies aan de hand op de luchthaven?

Haarlemmermeer. Afgelopen zomer ontstond er veel ophef rondom parkeerbedrijven op Schiphol en onlangs raadde de burgemeester van Hoofddorp af er gebruik te maken van valet parking. Wat is er precies aan de hand op de luchthaven? SchipholParkeren zocht het uit en helpt reizigers om een betrouwbare parkeerplaats te vinden binnen het beschikbare aanbod.

“We merken dat alle parkeerbedrijven eenvoudig over één kam worden geschoren. Dat is jammer, zowel voor de aanbieders als voor reizigers die er op een voordelige manier willen parkeren. Bij bedrijven die hun zaken wel goed op orde hebben, iets dat voor verreweg de meesten geldt,” aldus Dorus Hinse van SchipholParkeren.com. “We zochten uit wat er precies aan de hand was en hoe de situatie op dit moment is. En dat blijkt minder schokkend dan de burgemeester wil laten geloven.”

Het klopt dat er afgelopen zomer sprake was van grote problemen. Parkeerbedrijven voor valet parking veroorzaakte schades, parkeerden waar dat niet was toegestaan of kwamen helemaal niet opdagen en lieten reizigers uren wachten. Uit onderzoek van SchipholParkeren blijkt dat het ging om nieuwe bedrijven, die vlak voor het drukke zomerseizoen werden opgericht.

Hinse: “Inmiddels zijn alle malafide parkeerbedrijven van afgelopen zomer weer gestopt. Geen van hen is nog actief, al houden we dat natuurlijk goed in de gaten. Ook als ze proberen een parkeerbedrijf te starten onder een andere naam, om reizigers daar op tijd voor te waarschuwen.”

Het online platform laat auto’s parkeren bij alle parkeerbedrijven en maakt daarvan zowel video’s als Expert Reviews. Dat moet reizigers helpen een goede keuze te maken en houdt de parkeeraanbieders scherp. “Daarnaast delen we graag praktische tips, om op een veilige manier gebruik te maken van Lang Parkeren en valet parking bij Schiphol,” besluit Hinse. Met niet minder dan 17 belangrijke tips kan iedereen er betrouwbaar en voor een scherpe prijs parkeren.

Over SchipholParkeren.com

SchipholParkeren.com controleert en beoordeelt parkeerbedrijven bij Schiphol. Het platform voert 2x per jaar een beoordeling uit, door er auto’s te laten parkeren en door zelf te gaan kijken op de parkeerlocaties. Met video’s, Expert Reviews en actuele berichtgeving houdt de website reizigers op de hoogte van betrouwbare parkeerbedrijven en van aanbieders waarmee de ervaringen van anderen helaas niet goed zijn.

EINDE PERSBERICHT

Redactie, voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dorus Hinse
06 444 44 080
info@schipholparkeren.com
www.schipholparkeren.com 

08-2019

Problemen bij 10 nieuwe parkeerbedrijven bij Schiphol

Nieuwe spelers verantwoordelijk voor schade en parkeerboetes

Vooral nieuwe parkeerbedrijven bij Schiphol blijken verantwoordelijk voor de recente problemen met schade, parkeerboetes en honderden extra kilometers op de teller waar onder andere AD, RTL Nieuws en NOS over berichtte. Een aantal van die bedrijven blijkt bovendien sterke onderlinge banden te hebben, waarmee er sprake lijkt van ondernemers die snel geld willen verdienen zonder een goede service te bieden.

“De betrouwbare parkeerbedrijven rondom Schiphol balen van de problemen die er bij andere aanbieders zijn ontstaan. Ze zijn gemiddeld meer dan 7 jaar actief en krijgen nauwelijks klachten, maar hebben last van de reputatieschade voor de branche die hierdoor ontstaat,” vertelt Dorus Hinse, initiatiefnemer van SchipholParkeren.com. 

De betrouwbare parkeerbedrijven bieden reizigers een alternatief voor de dure parkeerplaatsen van Schiphol zelf. Het gaat om zowel valet parking als shuttle parkeren, waar klanten gemiddeld heel tevreden over zijn. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de beoordelingen op Kiyoh en andere onafhankelijke beoordelingsplatformen. 

Hinse vertelt verder: “In een jaar tijd zijn er circa 10 nieuwe parkeerbedrijven bijgekomen. Het zijn die bedrijven die veel problemen veroorzaken. Ze bieden parkeerplaatsen aan voor bodemprijzen, bijvoorbeeld via kortingssites die niet kritisch letten op de aangeboden service. Auto’s worden geparkeerd op locaties waar dat niet is toegestaan, om ondanks de stuntprijzen toch wat te kunnen verdienen. Het zijn de nieuwe bedrijven die op deze manier te werk gaan, terwijl de bestaande parkeerbedrijven beschikken over eigen terreinen en daar netjes en betrouwbaar auto’s parkeren.”

SchipholParkeren.com adviseert reizigers te letten op 3 belangrijke voortekenen voor problemen:

  • Misleidende domeinnaam die lijkt op Schiphol.nl
    Betrouwbare parkeerbedrijven hebben een eigen website met een eigen huisstijl. De nieuwe malafide bedrijven gebruiken websites die sterk lijken op die van Schiphol, waardoor klanten onterecht denken dat ze daar een parkeerplaats boeken. 
  • Goedkope vouchers via kortingssites
    Parkeerplaatsen voor bodemprijzen via kortingssites zoals Social Deal leiden relatief vaak tot problemen. Aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn zullen dat doorgaans ook zijn. Het is voor de aangeboden stuntprijzen niet mogelijk om de auto op een veilige locatie te parkeren.
  • Korte historie: minder dan een jaar actief
    Bedrijven die minder dan een jaar actief zijn veroorzaken relatief veel problemen met parkeren bij Schiphol. Ze proberen hun zakken te vullen, over de rug van goedgelovige reizigers die hun auto voordelig willen parkeren.

Over SchipholParkeren.com

SchipholParkeren.com controleert en beoordeelt parkeerbedrijven bij Schiphol. Het platform voert 2x per jaar een beoordeling uit, door de auto’s van klanten te volgen als zij kiezen voor valet parking en door zelf te gaan kijken op de parkeerlocaties. Met expertreviews en actuele berichtgeving houdt de website reizigers op de hoogte van betrouwbare parkeerbedrijven en van aanbieders waarmee de ervaringen van anderen helaas niet goed zijn.

EINDE PERSBERICHT

Redactie, voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dorus Hinse
06-44444080
info@schipholparkeren.com
www.schipholparkeren.com