parkeren Schiphol tips

Voorkom problemen met parkeren op Schiphol: 17 belangrijke tips

Geplaatst op 28 april, 2022

Problemen met parkeren bij Schiphol voorkomen? De burgemeester van Hoofddorp riep eerder op om valet parking te mijden. Ze gaat daarmee helaas voorbij aan alle betrouwbare bedrijven die hun zaken wel goed op orde hebben. Met onze expert reviews en video’s laten we graag zien waar jij de auto op een zorgeloze manier kunt parkeren. En wil je zelf onderzoek doen naar wat je kunt verwachten? Met deze 17 tips voorkom je eventuele problemen.

Onze tips en die van de burgemeester: betrouwbaar parkeren

Benieuwd naar de tips om veilig te parkeren bij Schiphol, ook als je daar een lage prijs voor betaalt? Wij zetten 17 belangrijke tips op een rij:

  • 1. Neem de kilometerstand op
   Noteer altijd de kilometerstand, op het moment dat u de auto afgeeft voor valet parking of parkeert als u de sleutel overdraagt. Maak er een foto van, om eventuele discussies achteraf te voorkomen.
  • 2. Check het brandstofniveau
   Controleer ook het brandstofniveau, door een foto te maken van wat de brandstofmeter aangeeft tijdens het inleveren. Of tank de auto af, zodat u zeker weet dat die op dat moment vol zat.
  • 3. Fotografeer de auto
   Maak foto’s van alle kanten van de auto, inclusief de bovenkant. Handig, om achteraf aan te tonen of er eventueel sprake was van schade. Tip: voorkom schittering door de zon, om alle delen van de auto goed zichtbaar te maken.
  • 4. Vraag het adres van de parkeerlocatie
   Vraag de chauffeur voor valet parking vooraf wat het adres van de parkeerlocatie is. Zo weet je waar de auto naartoe gaat, hoe ver dat ongeveer is en waar de auto staat als er toch wat mee aan de hand is.
  • 5. Controleer de voorwaarden
   Niet de leukste klus, maar neem de voorwaarden van het parkeerbedrijf door. Controleer op die manier of de chauffeurs er meer kilometers mee mogen maken dan strikt noodzakelijk voor het parkeren.
  • 6. Controleer of de parkeerplaats is afgesloten en wordt bewaakt
   Vraag naar de manier waarop het parkeerterrein wordt afgesloten en bewaakt. Of rijd er op voorhand zelf een keer langs. Tip: geen tijd voor? Gebruik onze expert reviews om te controleren wat u kunt verwachten.
  • 7. Vraag hoeveel kilometers er worden gereden
   Vraag de chauffeur vooraf hoeveel kilometers er met de auto gereden zullen worden. Houd rekening met de heenweg en de terugweg, om een goed beeld te krijgen van wat u ongeveer kunt verwachten.
  • 8. Geef alleen de autosleutel af
   Gebruik maken van valet parking bij Schiphol? Geef alleen de autosleutel af, zonder de huissleutel of andere sleutels die er normaal gesproken aan zitten.
  • 9. Vraag naar de afhandeling van boetes
   Vraag wat er gebeurt op het moment dat er een boete volgt. Is die voor het parkeerbedrijf of moet jij die zelf betalen?
  • 10. (Google het bedrijf en) lees de reviews
   Lees onze expert reviews, om een goed beeld te krijgen van het parkeerbedrijf. Of Google het bedrijf, voor meer achtergrond en ervaringen.
  • 11. Check het Schiphol Parkeren Keurmerk
   Gebruik ons Schiphol Parkeren Keurmerk, om de betrouwbare parkeerbedrijven te vinden. Handig, zodat je zelf geen onderzoek meer hoeft te doen.
  • 12. Lees onze Expert Reviews
   Van een specifiek bedrijf weten wat onze ervaringen waren? Gebruik de expert reviews om de belangrijkste informatie te verzamelen.
  • 13. Pas op met online aanbiedingen
   Ga niet zomaar in op online aanbiedingen met veel korting. Als het te mooi lijkt om te waar te zijn is het dat waarschijnlijk ook.
  • 14. Verwijder de thuislocatie uit het navigatiesysteem
   Verwijder voordat je parkeert alvast de thuislocatie uit het navigatiesysteem. Op die manier is niet duidelijk waar op dat moment even niemand thuis is.
  • 15. Pas op voor valse online-adressen
   Zoekt je via Google naar een parkeerbedrijf bij Schiphol? Pas op met URL’s en bedrijfsnamen die ‘Schiphol’ in de bedrijfsnaam hebben.
  • 16. Geloof niet alle beloften
   Ga niet automatisch uit van de beloften die parkeerbedrijven online doen. Ook de malafide parkeerbedrijven beloven camerabewaking en nette chauffeurs.
  • 17. Ga niet af op berichten uit de media
   Vaar niet blind op de berichten in de media, die in sommige gevallen te negatief zijn. Zoek de betrouwbare bedrijven binnen het beschikbare aanbod.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken