rotte-appel-schiphol-parkeren

Problemen met valet parking op Schiphol: rotte appel tussen betrouwbare bedrijven

Geplaatst op 16 augustus, 2019

Dat er problemen zijn met valet parking op Schiphol is geen geheim meer. Waar dat aan ligt is helaas niet iedereen even goed duidelijk. Er is sprake van circa 20 betrouwbare parkeerbedrijven, buiten de luchthaven zelf om. Daarnaast is er sprake van enkele rotte appels, die het voor de rest verpesten.

Zij houden zich niet aan de regels en richtlijnen die er gelden en veroorzaken daarmee reputatieschade voor de totale branche. De problemen concentreren zich bij een paar aanbieders, die snel geld lijken te willen verdienen. Ze doen het niet om reizigers een goedkope parkeerplaats te bieden, maar proberen de zakken te vullen en nemen het daarvoor niet zo nauw met de regels die er gelden.

Problemen met parkeerbedrijven: 3 slechte voortekenen

Net als de betrouwbare parkeerbedrijven bij Schiphol balen we van de berichtgeving, al moeten we toegeven dat die voor de bedrijven waar het om gaat helaas terecht is. Gelukkig kunt u aan de hand van 3 voortekenen vooraf inschatten of een bedrijf behoort tot de rotte appels die er actief zijn. We zetten ze voor u op een rij:

  • Misleidende domeinnaam die lijkt op Schiphol.nl
  • Goedkope vouchers via kortingssites
  • Korte historie: minder dan een jaar actief
  1. Misleidende domeinnaam die lijkt op Schiphol.nl

De rotte appels gebruiken een domeinnaam en website die sterk lijkt op die van Schiphol.nl. De betrouwbare parkeerbedrijven (met ons Schiphol Parkeren Keurmerk) hebben een eigen huisstijl en uitstraling, waardoor daar geen twijfel over mogelijk is. Dat geldt niet voor de malafide bedrijven. Die proberen reizigers het idee te geven dat ze bij Schiphol zelf boeken, om vervolgens makkelijk geld te verdienen zonder de beloofde service te bieden. Pas dus op met websites die lijken op die van Schiphol zelf.

  1. Goedkope vouchers via kortingssites

Minstens zo risicovol zijn de (extreem) goedkope aanbiedingen via kortingssites, zoals Social Deal. Er zijn aanbiedingen beschikbaar om voor een paar tientjes langere tijd gebruik te maken van valet parking. Dat zijn bedragen waarvoor de betrouwbare parkeerbedrijven het onmogelijk kunnen aanbieden. De rotte appels die zelf geen parkeerterrein huren en niet werken met professionele chauffeurs kunnen het daar wel voor doen. Goedkoop is uiteindelijk duurkoop, omdat zich allerlei problemen kunnen voordoen. Het gaat om schade aan auto’s, parkeerboetes en bijvoorbeeld honderden extra kilometers door privégebruik van de ‘chauffeur’.

  1. Korte historie: minder dan een jaar actief

Het laatste belangrijke voorteken is de korte historie waarin een parkeerbedrijf bestaat. De problemen van de afgelopen tijd hebben zich allemaal voorgedaan bij bedrijven die minder dan 1 jaar bestaan. Zij proberen snel de zakken te vullen, om de branche daarna weer te verlaten.

De betrouwbare parkeerbedrijven zijn allemaal langer dan 1 jaar actief, waarmee ze in de loop der tijd bewijzen hun zaken goed op orde te hebben. Ze verzamelen goede reviews en slagen bijvoorbeeld voor ons Schiphol Parkeren Keurmerk.

Schiphol Parkeren Keurmerk: zorgeloos parkeren

Zorgeloos parkeren bij Schiphol, voor een scherpe prijs bij de bedrijven buiten de luchthaven om? Dat kan bij meer dan 20 parkeerbedrijven, die de zaken goed op orde hebben. Wij testen ze en controleren of de service aansluit bij de beloftes die ze doen. Blijkt alles in orde te zijn? Dan ontvangen de bedrijven van ons het Schiphol Parkeren Keurmerk. Op die manier helpen we reizigers graag een betrouwbare en goede keuze te maken, om de auto zorgeloos bij Schiphol te parkeren.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken