problemen-parkeren-schiphol

Problemen met parkeren verwacht rondom Schiphol

Geplaatst op 16 juni, 2019

Parkeren op Schiphol vraagt om een goede voorbereiding, vooral tijdens het aankomende vakantieseizoen. Er worden behoorlijke parkeerproblemen verwacht. Dat heeft te maken met parkeerbedrijven die auto’s ‘wild parkeren’, met nieuwe aanbieders die voor chaos zorgen rondom de vertrekhal en door malafide aanbieders die het nog steeds niet zo nauw nemen met de regels die er gelden.

Reizigers zijn de dupe van lange wachttijden als ze gebruik maken van valet parking en schade aan hun geparkeerde auto’s. Het leidt tot frustraties en gevaarlijke situaties, net als tot veel klachten over een klein deel van de parkeerbedrijven. Wij delen het Schiphol Parkeren Keurmerk uit aan bedrijven die de zaken goed op orde hebben, om daar ook tijdens het komende vakantieseizoen veilig, voordelig en zonder problemen te parkeren.

Drie parkeerproblemen rondom de luchthaven

De vertrekhal van Schiphol is enorm druk. De verwachting is dat er komend vakantieseizoen grote parkeerproblemen zullen ontstaan. Dit komt door drie belangrijke redenen:

  • Nieuwe aanbieders van parkeerplaatsen zorgen voor veel overlast en creëren chaos in de bocht bij de vertrekhal. Ze krijgen grote aantallen boekingen te verwerken, waarvoor ze niet de capaciteit hebben. Op die manier verpesten ze het voor de grote en ervaren parkeerbedrijven, die hun zaken inmiddels goed op orde hebben.
  • Ondanks alle goede parkeerbedrijven met het Schiphol Parkeren Keurmerk zijn er helaas nog steeds malafide aanbieders actief. Een bekend voorbeeld is HD Parking, dat al regelmatig negatief in het nieuws is geweest. De eigenaar begint nog regelmatig nieuwe parkeerbedrijven onder andere namen, waardoor reizigers daar de dupe van zijn.
  • Sommige parkeerbedrijven krijgen veel meer aanvragen dan waarvan ze parkeerplaatsen beschikbaar hebben. Ze parkeren de auto’s op bedrijventerreinen, op parkeerplaatsen bij sportscholen en in dorpskernen. Het gaat om onbeveiligde locaties die daar niet voor bedoeld zijn, waardoor het risico op inbraak of schade aan de auto groot is.

Lange wachttijden en schade aan geparkeerde auto’s

Reizigers zullen komend vakantieseizoen te maken krijgen met lange wachttijden, bijvoorbeeld op het moment dat de parkeeraanbieders de grote toestroom niet aankunnen. Ze accepteren een te groot aantal boekingen, waardoor er te weinig chauffeurs en parkeerplaatsen beschikbaar zijn om alle auto’s op de juiste manier te verwerken.

Bovendien leidt het wild parkeren tot schade aan auto’s. Eigenaren van de bedrijfsterreinen en omwonenden van de scholen en de dorpskernen zitten niet te wachten op de geparkeerde auto’s van reizigers. De aanbieders van valet parking gebruiken deze parkeerplaatsen, terwijl ze beloven daarvoor eigen terreinen in te zetten. Op die manier ontstaat er veel schade aan auto’s, waar reizigers zelf de dupe van zijn.

Schiphol Parkeren Keurmerk

Om problemen rondom de vertrekhal en de rest van Schiphol te voorkomen adviseren we reizigers gebruik te maken van parkeerbedrijven met ons Schiphol Parkeren Keurmerk. Alleen op die manier kunnen zij rekenen op goede bedrijven met eerlijke aanbiedingen. Ze betalen een lage prijs voor valet parking of shuttle parking bij Schiphol, waarvoor sprake is van voldoende chauffeurs en eigen parkeerterreinen.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken