p3-parkeren

Schiphol opent nieuwe parkeergarage op P3 Lang Parkeren

Geplaatst op 06 juni, 2016

Onlangs opende Schiphol een nieuwe parkeergarage op P3 Lang Parkeren. Er werd slechts negen maanden gebouwd aan de nieuwe parkeergarage die plaats moet bieden aan 2.650 auto’s. Ballast Nedam bouwde de parkeergarage en opende deze net op tijd voor de meivakantie. Er zijn inmiddels al 8.000 plaatsen verkocht, wat aangeeft dat er een belangrijke behoefte was aan meer ruimte op P3 Lang Parkeren. De parkeergarage oogt zeer ruimtelijk en zorgt vanaf het dak bovendien voor een spectaculair uitzicht op het luchthaventerrein. De kans is groot dat vliegtuigspotters daar graag gebruik van zullen maken.

24/7 cameratoezicht en oplaadplaatsen

De P3 Lang Parkeren biedt diverse handige faciliteiten die bijdragen aan een goede parkeerplaats. Er is bijvoorbeeld 24/7 cameratoezicht op de garage, waardoor reizigers hun auto er op een veilige wijze kunnen parkeren. Bovendien zijn er medewerkers beschikbaar die informatie kunnen verschaffen en goed opletten. Elektrische auto’s kunnen in de nieuwe parkeergarage van P3 Lang Parkeren gebruik maken van een handige oplaadplaats, zodat de auto voor vertrek weer een volle accu heeft. P3 Lang Parkeren bestond al uit 10.500 plekken, waardoor er nu plaats is voor meer dan 13.000 auto’s.

Gratis shuttledienst naar Schiphol

p3 schipholVanuit de parkeergarage op P3 Lang Parkeren is er een gratis shuttle beschikbaar naar de luchthaven. De shuttle rijdt 24 uur per dag, 7 dagen per week en vertrekt iedere 10 minuten. Het duurt vervolgens slechts 5 minuten tot aan de vertrekhal op de luchthaven en ook terug staat de bus in slechts 5 minuten weer bij de parkeergarage. Dat betekent dat met name (zaken)reizigers die een paar dagen weggaan hier slim gebruik van kunnen maken. De parkeergarage op P3 Lang Parkeren bevindt zich op de weg tussen Schiphol-Centrum en Schiphol-Oost, naast P40. Dat is het parkeerterrein voor de medewerkers van Schiphol en het personeel van KLM.

Online reserveren op Lang Parkeren P3

Schiphol raadt aan om de plaatsen op P3 Lang Parkeren zoveel mogelijk online te reserveren. Het is op die manier mogelijk om tijdig een plaats te reserveren en daar bovendien een scherpe prijs voor te betalen. De tarieven variëren op basis van het seizoen, de vraag naar parkeerplaatsen en de beschikbaarheid. Zonder reservering kosten de eerste 3 dagen standaard €55, daarna geldt een tarief van €6,80 per 24 uur. Door vooraf te reserveren is het er mogelijk voor slechts €39 gedurende 3 dagen te parkeren. De toeslag voor de garage zal afhankelijk van de parkeerduur van lang parkeren zo’n €10 bedragen.

De kosten in de parkeergarage op P3 Lang Parkeren liggen een stuk lager dan in P1 of in P2. De kosten bedragen daar €70 of €100,50, afhankelijk van of het gaat om een gereserveerde plaats. Excellence Parking kost zelfs €130,50 voor 3 dagen en is daarmee een aantal keer duurder dan een gereserveerde parkeerplaats in de nieuwe parkeergarage van Lang Parkeren P3.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken