p2-parkeren-schiphol

Schiphol wil lang parkeren P1 actief ontmoedigen: minder plekken voor meer passagiers

Geplaatst op 15 augustus, 2017

Schiphol zit met de handen in het haar om voldoend parkeerplekken aan te kunnen bieden aan haar reizigers. Het aantal passagiers neemt hand over hand toe, terwijl er slechts beperkte ruimte beschikbaar is. Parkeergarage P2 moet bijvoorbeeld wijken voor een vierde pier, waardoor de parkeerdruk in P1 alleen maar verder zal toenemen.

Schiphol zegt te werken aan alternatieven. Ondertussen kiezen steeds meer mensen voor de parkeerbedrijven in de directe omgeving. Ze parkeren bij andere betrowuabre aanbieders, bijvoorbeeld na een vergelijking hier bij Schiphol Parkeren.

P2 gesloopt voor een vierde pier

P2 zal de komende tijd gesloopt worden, zodat Schiphol kan gaan werken aan een vierde pier. Dat betekent dat de luchthaven meer vluchten en dus meer passagiers kan verwerken. Aan de andere kant betekent het ook dat er veel parkeercapaciteit verloren gaat.

De luchthaven zal een deel van de verloren parkeerplaatsen opvangen met de capaciteit in P1. Dat lukt echter niet voor alle plekken. Daarom wil Schiphol ervoor zorgen dat klanten nog maximaal 48 uur parkeren in die parkeergarage. Alleen op die manier zal het mogelijk zijn om iedereen plaats te kunnen bieden, bijvoorbeeld om iemand op te halen of weg te brengen. Iedereen die langer wil parkeren zal gebruik moeten maken van de andere alternatieven die er beschikbaar zijn.

Ontmoedigingsbeleid voor P1

Schiphol wil gebruik maken van een actief ontmoedigingsbeleid om langer dan 48 uur te parkeren in parkeergarage P1. Het is daarom niet uitgesloten dat er hogere tarieven gaan gelden om er langer te mogen parkeren. Dit moet ervoor zorgen dat de parkeerplaatsen beschikbaar blijven voor wie er de auto kort wil parkeren.

Met name de grotere capaciteit die er ontstaat met een vierde pier roept vraagtekens op bij veel mensen. Dit betekent dat er meer passagiers bij zullen komen, terwijl er aan de andere kant juist minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Het is nog niet duidelijk hoe Schiphol dat zelf op denkt te kunnen lossen.

Lang parkeren en andere alternatieven

De luchthaven werkt op dit moment aan een (kleine) uitbreiding van parkeergarage P1. Dat moet de ergste pijn wegnemen, maar is niet voldoende om de afgenomen capaciteit door het slopen van P2 op te vangen. Dat betekent dat reizigers op zoek zullen moeten naar andere alternatieven om te parkeren bij Schiphol.

Zowel voor shuttle parkeren als voor valet parking bij Schiphol zijn er gelukkig goede alternatieven beschikbaar. We zorgen online voor het complete overzicht met betrouwbare parkeeraanbieders. U kunt online een parkeerplaats vinden, die vaak stukken goedkoper is dan op de luchthaven zelf.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken