a4-parking-schiphol

Succesvol parkeerbedrijf Park and Fly lanceert self-service: A4 Parking

Geplaatst op 05 juni, 2019

Vanaf 2 juni kunnen reizigers hun auto bi Schiphol parkeren bij A4 Parking. Het is een nieuw label van het succesvolle parkeerbedrijf Park and Fly, dat daarmee volledig wil inzetten op self-service.

Het nieuwe label moet het reizigers zo makkelijk, veilig en snel mogelijk maken om zelf hun auto te parkeren. Dat kan in ruime parkeervakken, die het eenvoudig maken om de auto te parkeren. Reizigers nemen hun sleutel gewoon mee, omdat het niet nodig is om die af te geven aan een chauffeur. In plaats daarvan parkeren ze hun auto, reizen ze met de shuttlebus naar de luchthaven en kunnen ze hun auto bij terugkomst weer ophalen op het parkeerterrein. De chauffeur van de shuttlebus is daarbij de enige die er aan te pas komt, al is er 24/7 klantenservice beschikbaar via intercoms op de parkeerplaats.

Zelf parkeren dankzij kentekenherkenning

Park and Fly beheert verschillende labels, waarmee reizigers lang kunnen parkeren en gebruik kunnen maken van de shuttle service. Een deel van de klanten zoekt vooral naar een goedkope parkeerplaats, waar ze op een vlotte manier gebruik van kan maken. Voor die doelgroep zet het bedrijf A4 Parking in de markt.

Een aantal belangrijke innovaties moeten het reizigers zo makkelijk mogelijk maken om zelf hun auto te parkeren. Dat begint met het reserveren van een parkeerplaats, dat natuurlijk gewoon online kan. Reizigers geven aan wanneer ze hun auto willen parkeren, en rekenen de parkeerplaats online af. Dat doen ze met hun persoonlijke gegevens, inclusief het kenteken van de auto die zij willen parkeren.

Dat kenteken is belangrijk, omdat de slagboom van het terrein werkt op basis van kentekenherkenning. Eenmaal voor de slagboom herkent het systeem het kenteken waarvoor de boeking is gemaakt. De slagboom gaat open, waardoor klanten de kans hebben om hun auto te parkeren in de ruime parkeervakken die er beschikbaar zijn. Hier komt geen medewerker aan te pas, om reizigers de kans te bieden dit zoveel mogelijk zelf te doen.

Wachtruimte voor de shuttlebus

Eenmaal geparkeerd kunnen klanten de sleutel van hun auto gewoon meenemen, zodat ze er zeker van kunnen zijn dat daar niets mee gebeurt. Er is een verwarmde wachtruimte beschikbaar om even te wachten op de shuttlebus. Die rijdt in circa 11 minuten naar de vertrekhal op luchthaven Schiphol, om de reizigers daar hun reis te laten vervolgen.

Bij terugkomst op Schiphol is de shuttlebus weer beschikbaar om terug te reizen naar de parkeerplaats. Ze kunnen daar hun auto ophalen, uit de ruime parkeervakken die het eenvoudig maken om er te parkeren en weer uit te rijden. De slagboom opent weer op basis van het kenteken, waardoor het opnieuw niet nodig is om daarvoor contact te hebben met een van de medewerkers.

Self-service parkeerplaats bij Schiphol

“Met A4 Parking zorgen we voor een volledige selfservice-parkeerplek, op de shuttlebus na,” legt een woordvoerder van het bedrijf uit. Het lijkt de toekomst te zijn van parkeren bij Schiphol, om dat op een voordelige, veilige en eenvoudige manier te doen.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken