p3 parkeren vertraging

Vertraging bij parkeerdiensten door botsing taxi en voertuig Koninklijke Marechaussee

Geplaatst op 31 mei, 2024

Botsing zorgt voor chaos bij parkeerterreinen

Een taxi is donderdagavond in botsing gekomen met een voertuig van de Koninklijke Marechaussee. De taxichauffeur zag het voertuig van de Koninklijke Marechaussee vermoedelijk over het hoofd en ramde het voertuig met volle snelheid. Beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op, waardoor de uitrit van Baan A, een belangrijke doorgangsweg voor parkeerdiensten, enige tijd geblokkeerd was.

Ernstige schade aan voertuigen

De aanrijding resulteerde in aanzienlijke schade aan zowel de taxi als het voertuig van de Koninklijke Marechaussee. De Tesla, die als taxi dienstdeed, was total loss. Het voertuig van de Koninklijke Marechaussee liep ook flinke schade op, maar kon na de aanrijding nog enigszins verplaatst worden om de weg weer vrij te maken. Gelukkig zijn er voor zover bekend geen gewonden gevallen bij de botsing.

Blokkade zorgt voor vertraging

De uitrit van Baan A, waar de bussen van P3 Lang Parkeren uitrijden, stond door de aanrijding enige tijd vast. Dit veroorzaakte vertragingen voor de reizigers die gebruikmaken van de diensten van P3 Lang Parkeren en Quick Parking. De bussen van Quick Parking passeren deze weg vanaf baan C, waardoor de wachttijd voor reizigers aanzienlijk toenam.

Reizigers klaagden over langere wachttijden en extra stress, vooral omdat veel van hen onderweg waren naar het vliegveld voor hun vlucht. Een aantal reizigers gaf aan dat ze bang waren hun vlucht te missen door de ontstane vertraging. De parkeerbedrijven deden er alles aan om de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen en om reizigers gerust te stellen.

Onderzoek en maatregelen

De Koninklijke Marechaussee heeft in een officiële reactie laten weten de situatie te betreuren. “Onze eerste zorg ging uit naar de betrokkenen. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. We werken samen met de betrokken partijen om de schade zo snel mogelijk af te handelen en de weg weer vrij te maken voor normaal verkeer,” aldus een woordvoerder.

De Koninklijke Marechaussee zal een onderzoek instellen naar de exacte toedracht van het ongeval. Ook de verzekeringsexperts van beide betrokken partijen zullen de schade opnemen en de verdere afhandeling in gang zetten.

Hervatten van de normale dienstverlening

De botsing tussen de taxi en het voertuig van de Koninklijke Marechaussee veroorzaakte aanzienlijke vertragingen voor de parkeerdiensten P3 Lang Parkeren en Quick Parking. Ondanks de ernstige schade aan de voertuigen, zijn er geen gewonden gevallen. De Koninklijke Marechaussee en de betrokken parkeerdiensten werken hard aan een oplossing om de overlast voor reizigers tot een minimum te beperken. Reizigers wordt geadviseerd om, indien mogelijk, extra tijd in te plannen voor hun reis naar het vliegveld om onverwachte vertragingen op te vangen.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken