petitie-valet-parking-schiphol

Bijna 1.500 handtekeningen in 10 dagen: petitie voor behoud goede valet diensten

Geplaatst op 29 december, 2018

Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer willen valet parking op de luchthaven door parkeerbedrijven verbieden. Op die manier willen de partijen de ontstane opstoppingen en problemen oplossen. De parkeerbedrijven wijzen op enkele rotte appels en geven aan dat de rest van de branche juist bijzonder efficiënt parkeert en werkt.

Uit onderzoek door SchipholParkeren.com blijkt dat de parkeerbedrijven gemiddeld 3 minuten nodig hebben om een auto af te leveren of om passagiers weer op te halen. Families en vrienden hebben daar bij Kiss & Ride maar liefst 11 minuten voor nodig. Met een petitie proberen de parkeerbedrijven te laten zien dat de goede parkeerbedrijven behouden moeten blijven. Het is de bedrijven in 10 dagen gelukt om bijna 1.500 handtekeningen te verzamelen.

Branchevereniging Parkeren Schiphol

De Branchevereniging Parkeren Schiphol heeft de handen ineengeslagen om samen een vuist te kunnen maken. Zij willen een algemeen verbod op valet diensten op Schiphol Airport voorkomen. Ondertussen willen ze de goede bedrijven onderscheiden met een keurmerk, waardoor duidelijk wordt wie de rotte appels zijn. De andere bedrijven kunnen hun werk er dan blijven doen, waardoor de luchthaven daar geen monopolie op krijgt.

De parkeerbedrijven bij Schiphol met een keurmerk leveren al jaren uitstekende diensten. Zij nemen de auto’s van passagiers aan en rijden daar binnen een paar minuten weer mee weg. Zodra de reizigers terugkomen op Schiphol geven de chauffeurs de auto’s weer af, alles door de planning zo efficiënt mogelijk af te stemmen.

De parkeerbedrijven doen een aantal constateringen:

  • De gemeente Haarlemmermeer en Schiphol willen zonder uitvoerig onderzoek of gesprek met de parkeerbedrijven vanaf 1 januari 2019 valet parking verbieden.
  • Veel bedrijven, klanten, reisbureaus en families raken gedupeerd als er geen chauffeurs of transfers meer zijn toegestaan bij de vertrekhal.
  • Reizigers die al zijn vertrokken kunnen bij terugkomst in de problemen raken.
  • Een algemeen verbod raakt zowel de rotte appels als de bedrijven die uitstekend werk doen.

In gesprek met Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer

Het is de parkeerbedrijven gelukt om in 10 dagen bijna 1.500 handtekeningen op te halen. Op die manier willen ze laten zien dat veel mensen graag gebruik maken van de valet diensten van andere parkeerbedrijven. Bij bedrijven met een keurmerk die uitstekende diensten leveren.

De bedrijven willen vanuit de branchevereniging graag in gesprek met zowel de gemeente Haarlemmermeer als Schiphol. Op die manier willen ze samen regels opstellen voor valet parking en transfers. Dat moet de eerlijke concurrentie behouden, voor een gezonde situatie bij de luchthaven.

Bovendien willen de parkeerbedrijven voorkomen dat er per 1 januari 2019 een algemeen verbod zal gelden. Ondertussen willen ze voorkomen dat de chauffeurs van parkeerbedrijven binnen 10 seconden boetes ontvangen, op het moment dat ze gewoon hun werk uitvoeren. Bij SchipholParkeren.com houden we de situatie goed in de gaten, ook om reizigers die al onderweg zijn aan te geven wat zij kunnen verwachten.

Lees meer:

navigate_next KLIK HIER OM DE PETITIE TE ONDERTEKENEN

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken