einde-dreigt-parkeerbedrijven-schiphol

Einde dreigt voor parkeerbedrijven Schiphol: 18 ondernemers slaan handen ineen

Geplaatst op 28 december, 2018

Parkeerbedrijven bij Schiphol zitten in zwaar weer, nu de gemeente heeft aangegeven valet parking op vertrek te willen verbieden. De parkeerbedrijven worden onterecht beschuldigd van de toegenomen drukte op de luchthaven, waar de gemeente strenge maatregelen tegen wil nemen.

De parkeerbedrijven zien hun einde naderen, en willen zich daar zo goed mogelijk tegen verdedigen. Maar liefst 18 bedrijven hebben daarom besloten om zich te verenigen. Op die manier willen ze met één stem in gesprek met zowel de gemeente als Schiphol, om tot een goede oplossing te komen.

Handen ineen om de rotte appels eruit te halen

Uit onderzoek door SchipholParkeren.com blijkt dat parkeerbedrijven gemiddeld 3 minuten nodig hebben om een auto weg te brengen of passagiers op te halen met valet parking. Dat is stukken sneller dan familie en vrienden die daar gemiddeld 11 minuten voor nodig hebben. Het lijkt er daarom op dat Schiphol en de gemeente hun pijlen richten op de verkeerde, om de opstoppingen en andere problemen op te lossen.

Ondertussen zijn de parkeerbedrijven niet blind voor de problemen die er plaatsvinden. Een woordvoerder van de nieuwe vereniging stelt: “We herkennen de problemen, veroorzaakt door een paar rotte appels in de branche. Daar willen we graag wat aan doen, we staan daarin aan dezelfde kant als Schiphol en de gemeente. Valet parking vraagt om een nette en gestructureerde aanpak, zodat daar geen overlast door ontstaat.”

Het grootste deel van de parkeerbedrijven is al jaren actief met valet parking op Schiphol en heeft daar nog nooit problemen mee gehad. Dat geeft volgens de nieuwe vereniging goed aan dat hier niet de problemen liggen.

Topdrukte op Schiphol verwacht

Bovendien lijken de parkeerbedrijven onmisbaar rond de luchthaven, vooral op de piekmomenten. In de zomer van 2017 stonden de parkeerterreinen van zowel Schiphol als de andere bedrijven helemaal vol. Er was geen parkeerplek meer te vinden. Als de parkeerbedrijven het werk onmogelijk wordt gemaakt lijkt de luchthaven onmogelijk in staat om alle reizigers een parkeerplek aan te kunnen bieden.

Op die manier zouden veel van de uitstekende parkeerbedrijven bij Schiphol ten onder gaan, terwijl reizigers meer moeite zullen ondervinden om een parkeerplek te doen. Zo worden zowel reizigers als de reisbureaus de dupe van de nieuwe maatregelen, wat uiteindelijk een gevolg lijkt van het sluiten van parkeergarage P2. Daardoor is er nog nauwelijks ruimte om passagiers weg te brengen en op te halen, waardoor er opstoppingen ontstaan voor de vertrekhal op Schiphol.

In gesprek met Schiphol en de gemeente

De vereniging van 18 parkeerbedrijven wil graag in gesprek met zowel de gemeente als met Schiphol. Het is duidelijk dat er sprake is van een probleem en dat er een oplossing moet komen. De parkeerbedrijven willen graag laten zien waar de werkelijke problemen zitten, om vanuit daar aan een oplossing te kunnen werken.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken