central-parking-eigenaar

Central Parking heeft nieuwe eigenaar met goede visie

Geplaatst op 21 september, 2018

Central Parking was al in het bezit van ons Schiphol Parkeren Keurmerk en lijkt opnieuw een goede stap voorwaarts te hebben gezet. Het bedrijf is sinds 12 juli eigendom van de heer Boulahrouz, die daar al sinds de overname van Parkinclusive Global BV werkzaam was.

De ondernemer lijkt enthousiast in te willen zetten op automatisering, om een goede service aan klanten te bieden. De nieuwe eigenaar was eerder actief als Operations Manager en lijkt vanuit die rol te willen werken aan de algehele service en beleving door klanten. Er zijn al grote stappen gezet en recent heeft het bedrijf ook een samenwerking met 1stincharge aangekondigd om elektrische auto’s te gaan opladen.

Verregaande automatisering: betere service

Central Parking lijkt onder de nieuwe eigenaar flink in te gaan zetten op automatisering. Die moet ervoor zorgen dat klanten eenvoudig hun auto kunnen parkeren en daarbij gebruik kunnen maken van handige diensten. Dat gebeurt veelal online en elektronisch, waardoor het bedrijf met een minimaal aantal medewerkers toch een uitstekende ervaring kan bieden. De komende tijd zal gaan uitwijzen hoe dit in de praktijk uitpakt.

Al grote stappen gezet: verbeteringen bij Central Parking

Central Parking heeft in ieder geval al een aantal stappen gezet, bijvoorbeeld met de nieuwe portofoons op het G4-netwerk. Dat biedt een goede dekking en komt de onderlinge communicatie sterk ten goede. Daarnaast zijn er uitstekende faciliteiten voor chauffeurs en heeft het bedrijf een nieuwe vaste parkeerlocatie in Aalsmeer. De vergunning daar geldt voor minimaal 10 jaar, waardoor daar de komende jaren geen zorgen meer over bestaan.

Verder is er een groot en geavanceerd systeem beschikbaar voor klanten met een elektrische auto. De samenwerking met 1stincharge laat zien dat Central Parking hier op een overtuigende manier op wil gaan inzetten.

Elektrisch opladen: samenwerking met 1stincharge

Klanten met een elektrische auto hebben de kans om hun auto te parkeren en die tegelijkertijd op te laden. Ze betalen vervolgens netjes per kWh die ze opladen, in plaats van een vast bedrag aan het parkeerbedrijf. Dat is een vernieuwende manier van werken, waarbij het voor klanten heel interessant wordt om hun auto daar te parkeren en op te laden.

1stincharge uit Nieuwegein geldt als een premium-speler op het gebied van auto’s opladen. De kans is groot dat meer klanten met een elektrische auto specifiek om deze reden voor Central Parking gaan kiezen. De oplaadservice is apart bij te boeken, waardoor reizigers zonder elektrische auto daarin niet hoeven bij te dragen. Het moet zorgen voor het meest eerlijke en transparante betalingsmodel.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken