wild-parkeren-schiphol

Nieuwe parkeerbedrijven parkeren klantauto’s op terreinen met wegsleepregeling

Geplaatst op 31 augustus, 2018

Valet parking bij Schiphol: een populaire manier om eenvoudig voor de deur van de vertrekhal uit te stappen en de auto weg te laten zetten. Het is wat dat betreft niet vreemd dat er steeds meer parkeerbedrijven bijkomen die deze dienst aanbieden.

Helaas gaat het niet altijd goed, omdat met name de nieuwe parkeerbedrijven bij Schiphol de regels regelmatig aan hun laars lappen. Uit onze tests voor valet parking bij Schiphol bleek bijvoorbeeld een aantal keren dat de auto werd geparkeerd op een bedrijfsterrein in Hoofddorp. Daar geldt een wegsleepregeling. Bovendien is er geen bewaking, waardoor de auto een makkelijke prooi is voor dieven. Zelfs enkele dagen later stond onze auto er nog geparkeerd, waarmee het de definitieve parkeerplaats bleek.

Let op: de parkeerbedrijven die auto’s op verboden plaatsen parkeren bieden hun diensten aan vanaf €69 voor 8 dagen. Het kost hen niets om de auto te parkeren, waardoor ze de kosten laag kunnen houden. Kies liever voor een parkeerbedrijf met ons Schiphol Parkeren Keurmerk, zodat u zeker weet dat de auto op een plaats staat waar dat is toegestaan. En waar er beveiliging aanwezig is.

Auto’s beklad met verf

In Hoofddorp zijn diverse auto’s van reizigers beklad met verf. Er werden teksten als ‘Auto’s niet parkeren’ op aangetroffen. Andere auto’s kregen een wielklem van beveiligingsbedrijf G4S, dat daartoe de bevoegdheid heeft. Toch lijken de nieuwe parkeerbedrijven hun werkwijze nog niet aan te passen en zetten ze de terreinen vol met auto’s.

Bedrijfseigenaren niet blij

Bedrijfseigenaren op de terreinen zijn boos. Een woordvoerder van hen laat weten: “Het is belachelijk, ik kan zelf mijn auto niet meer kwijt.” De eigenaren hebben het neergelegd bij de handhaving, die waarschijnlijk snel in actie zal komen.

Andere parkeerbedrijven gebruiken de terreinen soms als hub, om de auto’s tijdelijk neer te zetten. Zodra de piekmomenten voorbij zijn verplaatsen ze de auto’s naar de definitieve parkeerlocatie. Dat is nu niet meer mogelijk, omdat de nieuwe parkeerbedrijven de terreinen vol zetten en de auto’s daar bovendien laten staan.

Geen keurmerk voor deze parkeerbedrijven

Veilig gebruik maken van valet parking bij Schiphol, door een van de parkeerbedrijven in de omgeving? Wij testen de geboden service voor de parkeeraanbieders, op basis waarvan we een beoordeling schrijven. Bovendien delen we de betrouwbare bedrijven die hun zaken goed op orde hebben ons keurmerk uit. De parkeerbedrijven die hun auto’s parkeren waar dat niet is toegestaan ontvangen ons Schiphol Parkeren Keurmerk niet.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken