central parking overgenomen

Central Parking overgenomen door nieuwe eigenaar

Geplaatst op 30 mei, 2016

De chauffeurs van Central Parking hebben een mooie nieuwe oranje bodywarmer aan, wat ze beter herkenbaar maakt voor een ieder die gebruik maakt van valet parking of de auto zelf parkeer op een van de terreinen. Het bedrijf heeft een nieuwe eigenaar, nadat Central Parking onlangs in het nieuws was omtrent een gestolen BMW. Bovendien groeit de parkeeraanbieder als kool, die daarnaast actief is onder de naam BijSchipholParkeren. Wij houden de tarieven en service van deze aanbieder goed in de gaten, zodat we u daar online uitstekend over kunnen berichten.

Schikking over gestolen BMW

Onlangs kwam Central Parking negatief in het nieuws. Een Belgische reiziger maakte gebruik van valet parking en liet zijn BMW wegzetten door de chauffeur. Dat verliep zonder problemen. Bij terugkomst ging het echter mis. De chauffeur van het parkeerbedrijf gaf aan dat zij de sleutel waren verloren. Hij kon aanbieden de Belg terug te rijden naar België en de auto later daar af te leveren. De Belg was stomverbaasd, maar ging akkoord met de service. Wat bleek later? Zijn BMW was gestolen, in plaats van de sleutels kon Central Parking de auto niet meer terugvinden. Na dreigen met een rechtszaak heeft de oud-directeur van het bedrijf uiteindelijk besloten tot een schikking te komen en de kosten voor de auto te vergoeden. Of dit te maken heeft met de overname door de nieuwe eigenaar is niet duidelijk.

Foto: Oud-directeur Meynald Weerman parkeert bij Central Parking

meynald-weerman-central-parkingCentral Parking parkeert meer dan 500 auto’s per dag

Feit is wel dat het bedrijf een stevige groei doormaakt. Er staan soms meer dan 4.000 auto’s geparkeerd op de gebruikte locaties. De parkeeraanbieder bij Schiphol parkeert soms meer dan 500 auto’s per dag en heeft daar wat dat betreft een grote hoeveelheid beschikbare ruimte voor nodig. Er is op dit moment geen sprake van een vergunning door de gemeente, waardoor het de vraag is hoe lang het bedrijf nog door kan groeien. Momenteel maakt het parkeerbedrijf gebruik van parkeerlocaties in Amstelveen en Hoofddorp.

Goedkoper parkeren bij BijSchipholParkeren

Central Parking is tevens actief onder de naam BijSchipholParkeren en het lijkt erop dat dit onder de nieuwe eigenaar zo zal blijven. Dat is op zich een bekende strategie. De beide bedrijven bieden dezelfde service, maar berekenen daar andere tarieven voor. BijSchipholParkeren is vaak net wat goedkoper dan Central Parking. Wij houden de tarieven scherp in de gaten en bieden u op die manier informatie over de mogelijkheid zo goedkoop mogelijk betrouwbaar te parkeren.

Gaat Central Parking verhuizen?

central-parking-amstelveenDaarnaast houden we natuurlijk scherp in de gaten of Central Parking op basis van de huidige groei en grootte op de huidige locatie actief kan blijven. Een eventuele verhuizing zullen we direct benoemen en uiteraard maken we in dat geval een nieuwe expertreview op basis van de nieuwe afstand tot de luchthaven Schiphol. We informeren u graag over de mogelijkheid om bij Central Parking lang te parkeren wanneer u vliegt vanaf de luchthaven in Amsterdam.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken