central-parking-bij-schiphol

Nieuwe aanpak Central Parking leidt tot fors minder schadeclaims

Geplaatst op 21 november, 2016

Central Parking is een van de grootste parkeeraanbieders bij luchthaven Schiphol. Dat betekent dat de aanbieder jaarlijks tienduizenden auto’s parkeert, waarbij er in een aantal gevallen sprake is van schade achteraf. Soms is dat tijdens het parkeren ontstaan, maar soms gaat het om schade die op voorhand over het hoofd gezien is.

Om onduidelijkheid te voorkomen en een betrouwbare parkeerlocatie aan te kunnen bieden maakt Central Parking nu standaard foto’s bij aanname. Dat gebeurt in samenspraak met de eigenaar van de auto, zodat goed duidelijk is welke schade er op voorhand al zat en wat er eventueel tijdens het parkeren is ontstaan.

Maandelijks tientallen schadeclaims

Central Parking had voor deze nieuwe werkwijze te maken met tientallen schadeclaims per maand. Dat viel in het begin nog niet zo op, maar gedurende de laatste maanden was er sprake van een behoorlijke toename. Navraag onder de medewerkers van Central Parking wees uit dat ook zij niet goed wisten waar de schades vandaan kwamen en dat zij niet het idee hadden dat die allemaal tijdens het lang parkeren waren ontstaan.

Het leverde veel discussie op met klanten, die aangeven dat de schade er op voorhand nog niet zat. Vandaar dat Central Parking een nieuwe aanpak heeft ontwikkeld. Het bedrijf fotografeert alle auto’s die er worden geparkeerd nu rondom. Dat gebeurt met flits, waardoor het ook in het donker en bij regen beter mogelijk is om aanwezige schade op voorhand vast te stellen.

Hiermee wordt voorkomen dat een schade op voorhand over het hoofd wordt gezien, waardoor eventuele schade gemakkelijk aan het parkeren kan worden toegeschreven. Zodra een klant aangeeft dat er sprake is van schade kan er op de foto’s worden nagegaan of die schade er al zat.

Schadeclaims fors gedaald

Opvallend genoeg is het aantal schadeclaims sinds de nieuwe werkwijze aanzienlijk gedaald. Dat zou kunnen betekenen dat inderdaad niet alle schades tijdens het parkeren ontstonden. Central Parking wil daar echter geen uitspraken over doen. Het bedrijf geeft aan vooral erg blij te zijn met het feit dat het aantal schadeclaims lager ligt dan voorheen en dat er minder sprake is van discussie met klanten. Dankzij de foto’s is goed duidelijk of er tijdens het parkeren schade is ontstaan, zodat Central Parking die in dat geval via de verzekering kan laten vergoeden.

Central Parking parkeert jaarlijks 40.000 auto’s

Jaarlijks parkeert Central Parking meer dan 40.000 auto’s, waardoor het zelfs bij zorgvuldig werken kan gebeuren dat er zo nu en dan schade ontstaat. Uiteraard doet het bedrijf er alles aan om dit tot een minimum te beperken. Daarnaast wil het parkeerbedrijf er met de foto’s voor zorgen dat het in de toekomst in ieder geval goed duidelijk is wanneer de schade is ontstaan.

Het zijn maatregelen die we waarderen bij Schiphol Parkeren. Central Parking is in het bezit van het Schiphol Parkeren Keurmerk, wat betekent dat u er op een betrouwbare wijze de auto kunt parkeren.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken