lange wachttijden central parking

Lange wachttijden bij Central Parking leiden tot drama op Schiphol

Geplaatst op 09 mei, 2016

Central Parking heeft zich de afgelopen nacht van zaterdag op zondag niet van z’n beste kant laten zien. Het parkeerbedrijf bleek het aantal geparkeerde auto’s niet aan te kunnen. Het aantal chauffeurs om de auto’s op tijd aan te bieden bleek zwaar onvoldoende. Dit leidde tot lange wachttijden voor reizigers die na een lange vlucht graag hun eigen auto in wilden stappen. De bocht tussen de vertrekhallen 2 en 3 op Schiphol stond vol met families met huilende kinderen en zakenreizigers die graag snel door wilden naar huis om van hun nachtrust te genieten.

Central Parking als zeer grote parkeeraanbieder

Central Parking is een van de grootste parkeeraanbieders voor lang parkeren in de buurt van Schiphol. Verdeelt over twee locaties in Amstelveen en Hoofddorp parkeert de aanbieder soms meer dan 500 auto’s per dag. Er staan regelmatig 4.000 auto’s of meer geparkeerd. Die uitgebreide ervaring met het grote aantal auto’s blijkt echter niet voor voldoende inzicht in de benodigde chauffeurs te hebben gezorgd. Het aantal beschikbare chauffeurs in de nacht van zaterdag op zondag was zwaar onvoldoende en leidde tot enorme problemen.

Wachttijden tot meer dan 2 uur

De wachttijden voor reizigers die gebruik maakten van valet parking door Central Parking kregen te maken met wachttijden van meer dan 2 uur. Sommige gedupeerden konden daar onmogelijk op wachten en besloten een taxi naar huis te nemen. Central Parking probeerde de auto’s zo snel mogelijk af te leveren bij de gedupeerden, maar slaagden er maar moeilijk in de opgelopen achterstand in te lopen. Het aantal chauffeurs bleek onvoldoende, terwijl er aan de andere kant nieuwe reizigers bij bleven komen die graag hun auto wilden overnemen om daarmee naar huis te rijden.

Noodoplossing door Central Parking

Central Parking ontwikkelde een noodoplossing door enkele gezinnen mee te nemen in de shuttle bus. Zij werden op het parkeerterrein vervolgens naar hun eigen auto gebracht om ze daar zo snel mogelijk de beschikking over te geven. Dat is echter niet de service die klanten verwachten op het moment dat ze gebruik maken van valet parking. De rit over 16 kilometer duurde lang, vooral na een lange vlucht die juist had moeten eindigen met de auto die direct voor de deur werd aangeboden. Central Parking lijkt te kiezen voor kwantiteit in plaats van kwaliteit.

70% keurmerk voor Central Parking

Klanten bij Central Parking en BijSchipholParkeren (beiden merken van hetzelfde bedrijf) betalen binnen valet parking voor priority service om direct de beschikking te hebben over hun auto. Central Parking is de enige parkeeraanbieder die daar extra kosten voor berekent. Andere aanbieders van valet parking bieden de auto direct bij de aankomsthal aan en berekenen daar geen aanvullende bedragen voor. Vanwege de wachttijd bij valet parking heeft Central Parking het 70% Schiphol Parkeren Keurmerk, het blauwe keurmerk delen we uit aan parkeerbedrijven die alle facetten van een goede dienstverlening netjes op orde hebben.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken