curacou-schiphol-parkeren

‘Deze stress konden we er eigenlijk even niet bij hebben’

Geplaatst op 26 december, 2020

Wat kon er misgaan? De familie Achterberg had een fijne reis geboekt naar Curaçao, netjes een Covid-19-test gedaan en een parkeerplaats gereserveerd om de auto te parkeren bij Schiphol. Sterker nog, ze hadden speciaal voor deze keer gekozen voor valet parkeren. De chauffeur zou de auto van ze overnemen voor de deur van de vertrekhal, zodat ze extra ruim op tijd konden inchecken.

“Normaal gesproken gebruiken we shuttle parkeren. Het is altijd even stressen of de shuttlebus op tijd komt. Dat wilden we nu voorkomen, daarom betaalden we wat meer en kozen we voor valet parking,” vertelt de vader van het gezin telefonisch. 

Geen chauffeur te bekennen

Het gezin vloog om 10:30 uur met de KL 735 naar Curaçao, om daar van de welverdiende vakantie te gaan genieten. Alle voorzorgsmaatregelen waren genomen, en dankzij valet parking zou niemand zich zorgen hoeven maken over de auto.

“Dat liep helaas heel anders. En we praten er nu wel luchtig over, maar we zijn eigenlijk nog aan het bijkomen van alle stress die het opleverde. Reizen is in deze tijd best lastig, dus dan zit je er niet op te wachten dat het ook nog op deze manier misgaat.”

Om ruim op tijd in te checken was met het parkeerbedrijf afgesproken dat de auto om 8:00 uur overgenomen zou worden voor de deur van de vertrekhal. Het gezin was er een kwartiertje eerder, om niets aan het toeval over te laten.

Helaas was er op het afgesproken moment geen chauffeur te bekennen. “We twijfelden of we wel op de juiste plek stonden, omdat dit voor ons de eerste keer was.” Het gezin stond goed, maar de chauffeur kwam niet opdagen. Niet om 8:00 uur, niet om 8:15 uur en ook een half uur later nog niet. “We belden met het bedrijf, waar eerst niet werd opgenomen. Dan voel je je even heel machteloos. Na een paar keer proberen kregen we een kwartier later toch iemand te pakken. De medewerker vertelde ons dat de chauffeur onderweg was, al leek het erop alsof we diegene uit bed hadden gebeld.”

Geen keurmerk

Uiteindelijk kwam er pas net na 9:00 uur een chauffeur voorrijden. “We waren volledig in de stress, omdat we onze vlucht natuurlijk niet wilden missen. Door al het gedoe zijn we helemaal vergeten om foto’s van de auto te maken, dus we hopen maar dat die straks zonder schade weer terugkomt.”

We hebben natuurlijk gevraagd waar het gezin de auto heeft laten parkeren. Het parkeerbedrijf is bij ons bekend, maar omdat het gezin nog op vakantie is willen ze liever niet dat we hier openlijk over schrijven. Wel mogen we melden dat het helaas geen bedrijf is dat ons Schiphol Parkeren Keurmerk heeft. En dat is jammer, omdat we die bedrijven controleren op stiptheid, bereikbaarheid en een aantal andere kwaliteitseisen.

Reist u binnenkort via Schiphol, bijvoorbeeld naar Curaçao? Bekijk en vergelijk de beschikbare parkeerbedrijven en aanbiedingen op onze site. Daar vindt u gecontroleerde parkeerbedrijven, waarmee u voorkomt dat u net als dit gezin alsnog veel stress ervaart voordat u daadwerkelijk kunt inchecken.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken