kantoor-parkeren

Eigenaar accountantskantoor furieus om wild geparkeerde auto’s op bedrijfsterrein

Geplaatst op 25 mei, 2019

Een bedrijfseigenaar van een accountantskantoor is onlangs furieus geworden, nadat hij voor de zoveelste keer wild geparkeerde auto’s aantrof op zijn bedrijfsterrein in de omgeving van luchthaven Schiphol.

Parkeerbedrijven verkopen goedkope parkeerplekken op basis van valet parking. Zodra ze door hun eigen capaciteit heen zijn gebruiken ze bedrijfsterreinen, die in het weekend goed beschikbaar zijn. Eigenaren van de bedrijven zijn daar niet blij mee, vooral niet omdat er sprake lijkt van een structureel probleem.

Wild parkeren is een groot probleem

De eigenaar van het accountantskantoor kwam in het weekend aan bij zijn kantoor, om nog wat extra werk te doen. Alle eigen parkeerplaatsen waren bezet, naar het nu blijkt met auto’s van vakantiegangers. Zij maken gebruik van goedkope parkeerdiensten voor valet parking, terwijl de parkeerbedrijven geen eigen parkeerplaatsen (meer) beschikbaar hebben.

De bedrijfseigenaar heeft hier meerdere keren mee te maken gehad en regelmatig iets van gezegd. Meerdere parkeerbedrijven hebben deze keer een melding ontvangen dat de eigenaar van het accountantskantoor dreigt de auto’s te beschadigen als die blijven staan. Het lijkt een wanhoopsdaad van de eigenaar, om te voorkomen dat de parkeerplaatsen nog langer gebruikt worden.

Meer boekingen dan beschikbare parkeerplaatsen

Regelmatig komen er meldingen binnen van wild parkeren. De parkeerbedrijven verkopen goedkope parkeerplaatsen bij Schiphol, op basis van valet parking. Ze gebruiken daarvoor hun eigen parkeerterreinen, maar ook bedrijfsterreinen als ze door hun eigen capaciteit heen zijn. Dat gaat in het weekend vaak goed, maar niet als een bedrijfseigenaar of medewerker er toch plotseling graag wil parkeren.

De parkeerbedrijven berekenen scherpe prijzen, waardoor de boekingen binnen blijven stromen. Ze bieden de parkeerplaatsen aan voor lage tarieven, terwijl er onvoldoende capaciteit beschikbaar is om de auto’s op de officiële manier te parkeren.

Zowel bedrijfsterreinen, parkeerplaatsen bij scholen als parkeerplekken in dorpskernen worden gebruikt, tot ergernis van de bedrijven, de scholen en de inwoners van die dorpen. De auto’s zijn bovendien een makkelijke Proof voor autodieven die willen inbreken en het risico op schade neemt flink toe.

Parkeren met het Schiphol Parkeren Keurmerk

Parkeerbedrijven met ons Schiphol Parkeren Keurmerk worden minstens ieder jaar gecontroleerd en geïnspecteerd. We controleren dan de parkeerfaciliteiten, net als de werkwijze. We rijden regelmatig achter de chauffeurs aan, om na te gaan waar de auto wordt geparkeerd. Indien dit gebeurt op een van de bovengenoemde terreinen ontvangt het bedrijf geen nieuw keurmerk. Op die manier voorkomen we vervelende situaties zoals deze en zorgen we ervoor dat de auto netjes wordt geparkeerschid.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken