problemen-topparking

Chaos bij parkeren op Schiphol door nieuw parkeerbedrijf

Geplaatst op 01 mei, 2019

De drukte rondom Schiphol neemt toe, waardoor het belangrijk is dat parkeerbedrijven zich er netjes aan de regels houden. Het nieuwe parkeerbedrijf Topparking heeft onlangs voor flinke chaos gezorgd bij de vertrekhal, vanwege een uit de hand gelopen publiciteitscampagne.

Zowel Schiphol als andere parkeerbedrijven hebben daar veel last van gehad en zijn bovendien niet blij met de ontstane situatie. De spanningen zijn regelmatig hoog opgelopen het afgelopen jaar, waardoor de luchthaven en de parkeeraanbieders elkaar juist probeerden te ontzien.

Duizenden parkeervouchers verkocht

Topparking heeft zichzelf op de kaart willen zetten door spotgoedkope parkeerplaatsen bij Schiphol aan te bieden. Daarvoor werden duizenden parkeervouchers verkocht, aan reizigers die daarmee voor een zeer laag bedrijf bij de luchthaven konden parkeren.

Het parkeerbedrijf lijkt de enorme populariteit van de vouchers te hebben onderschat, want kon de drukte niet goed aan. Veel van de auto’s die geparkeerd moesten worden bleven staan bij de vertrekhal, omdat er niet voldoende personeel beschikbaar was om de auto’s weg te rijden.

De politie deelde boetes uit aan de geparkeerde auto’s, omdat dit bij de vertrekhal niet is toegestaan. Daardoor liep de verwerking nog meer vertraging op, waardoor andere parkeerbedrijven en reizigers in de problemen kwamen bij Kiss & Ride op Schiphol.

Wachttijden tot 2 uur

Sommige klanten met een parkeervoucher moesten meer dan 2 uur wachten op een beschikbare medewerkers om de auto weg te rijden naar de parkeerlocatie. Zij dachten voordelig gebruik te kunnen maken van valet parking bij de luchthaven, maar kwamen helaas bedrogen uit.

Diverse reizigers klaagden over de brutale houding van de chauffeurs en sommigen van hen dienden hun auto zelfs elders te parkeren. Verschillende parkeerbedrijven namen tientallen klanten over, omdat zij geen andere optie meer hadden om op tijd te parkeren. Daardoor liepen de kosten voor reizigers onverwacht op, iets dat bijdroeg aan de frustratie die er ontstond.

Drukte bij de vertrekhal op Schiphol

Het zomerseizoen komt eraan, waarin het traditioneel druk is op Schiphol. Dat begint tijdens de meivakantie, waardoor het voor de parkeerbedrijven belangrijk is om dan een goede indruk te maken. Afgelopen jaar zijn er meerdere aanvaringen geweest tussen de parkeerbedrijven en de luchthaven, iets dat de beide partijen nu willen voorkomen. Het helpt dan niet dat een nieuwe aanbieder een actie lanceert en vervolgens ten onder lijkt te gaan aan het eigen succes.

Bij Schiphol parkeren: kies met keurmerk

Zowel Schiphol als de parkeerbedrijven met het Schiphol Parkeren Keurmerk zoeken naar een manier om de drukte rondom de vertrekhal binnen de perken te houden. Zij lanceren daarom niet zomaar acties die de drukte enorm laat toenemen, als zij niet de capaciteit hebben om dit te verwerken.

We kunnen niet anders dan reizigers te adviseren altijd te parkeren bij een parkeerbedrijf met ons Schiphol Parkeren Keurmerk. Dat voorkomt vervelende problemen, terwijl u dankzij de online vergelijkingen toch de mogelijkheid heeft om op een goedkope manier te parkeren op of bij Schiphol.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken