met-en-co-schiphol

Met en Co neemt Autohotel en Automotel over en maakt weg vrij voor parkeerbedrijf

Geplaatst op 04 augustus, 2017

Met en Co is op dit moment een kleinere aanbieder van lang parkeren bij Schiphol, maar de kans is groot dat daar binnen afzienbare tijd verandering in komt. Het bedrijf investeert flink in zowel het eigen wagenpark als de mogelijkheden om een groter parkeerterrein te openen, waardoor de kans groot is dat er de komende tijd wat meer veranderingen aan zitten te komen.

De oud-eigenaar van Autohotel en Automotel zag geen andere uitweg dan de bedrijven te verkopen, waardoor Met en Co de kans kreeg om die over te nemen. Het lijkt goed te passen in de huidige strategie om zich meer nadrukkelijk te gaan profileren rondom het parkeren bij Schiphol. Details over de overname zijn niet bekend gemaakt en het is niet helemaal duidelijk wat Met en Co precies van plan is. Tijdelijk bleef de oud-eigenaar nog wel bij de bedrijven werken, om de overname zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Gedwongen verkoop van de bedrijven

De eigenaar van Autohotel en Automotel runde zijn parkeerbedrijven inmiddels 12 jaar, maar moest daarvoor op zoek naar een nieuw parkeerterrein. Dat is hem helaas niet gelukt, het bleek lastig om daar een vergunning voor te krijgen. Om die reden heeft hij besloten om de beide merken in de verkoop te zetten. Met en Co was op zoek naar interessante merken om een parkeerterrein te kunnen openen, waardoor de beide partijen elkaar hebben gevonden.

Parkeerterrein voor 3.000 parkeerplaatsen

Met en Co is flink aan het investeren, niet in de laatste plaats omdat het onlangs zelf een kapitaalinjectie kreeg van de participatiemaatschappij van Dick Burger. Dat betekent dat het bedrijf de handen vrij heeft en de financiële mogelijkheden heeft om flink uit te pakken. Het bedrijf zou volgens de berichten in de krant werken aan een parkeerterrein goed voor 3.000 plaatsen. Daarmee zou het in één klap een grote aanbieder worden van parkeerplaatsen bij Schiphol.

Met en Co wil de parkeertak niet zomaar vanaf de grond opbouwen, maar lijkt daarvoor op zoek naar de overname van bestaande parkeerbedrijven. Eerder nam het bedrijf al Sky-Park over en met de labels Autohotel en Automotel komen er twee interessante namen bij. Samen zorgen die ervoor dat het nieuwe parkeerbedrijf relatief eenvoudig goed van start kan gaan op het eigen parkeerterrein.

Eigenaar voorlopig werkzaam bij het bedrijf

De oud-eigenaar van Autohotel en Automotel was nog een tijdje werkzaam bij de bedrijven. “Ik vind het jammer de bedrijven te moeten verkopen. Ik heb ze altijd met veel plezier gerund en heb er 12 jaar lang mijn ziel en zaligheid in gelegd,” legt hij uit.

Hij was voorlopig werkzaam bij de bedrijven, om er vanuit die positie voor te zorgen dat de overname zo soepel mogelijk verliep. Dat kwam de aangeboden service en kwaliteit door het nieuwe parkeerbedrijf ten goede, waardoor de reiziger en klant daar uiteindelijk van konden profiteren.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken