met-en-co-schiphol

Investeerder Dick Burger wordt grootaandeelhouder bij vervoerder Met en Co

Geplaatst op 07 juli, 2017

Personenvervoerder bij Schiphol Met en Co heeft een behoorlijke kapitaalinjectie ontvangen. Dick Burger is een kersverse nieuwe grootaandeelhouder, waardoor er financiële ruimte is gekomen om flink te investeren in het wagenpark.

Met en Co werkt als vervoerder voor verschillende parkeerbedrijven bij Schiphol. Zij krijgen hiermee de kans om meer moderne voertuigen in te zetten en bijvoorbeeld de capaciteit verder toe te laten nemen. Dat betekent dat de verschillende parkeerbedrijven er samen met Met en Co behoorlijk op vooruit zullen gaan, waardoor de investering door Dick Burger op meerdere fronten nieuwe kansen oplevert.

Portefeuille met grote klanten

Met en Co is een grote personenvervoerder in de regio rond Schiphol. Dick Burger investeert vanuit zijn participatiemaatschappij Scheybeeck. Dat betekent dat het familiebedrijf uit Aalsmeer er een grootaandeelhouder bij heeft. Dat betekent niet langer het volledige eigendom, maar hier staat tegenover dat er veel kapitaal vrij is gekomen om te kunnen investeren en meer groei mogelijk te maken.

Het bedrijf beschikt op dit moment uit een mooie klantenportefeuille met daarin een aantal grote klanten. Het gaat bijvoorbeeld uit KLM, Corendon, Emiraties, Heliomare en de Gemeente Haarlemmermeer. Ook een aantal parkeerbedrijven werken samen met Met en Co, waardoor ze bijdragen aan bijvoorbeeld het shuttle vervoer van en naar de luchthaven. In totaal werken er 300 mensen bij Met en Co, dat actief is vanuit vestigingen in zowel Aalsmeer als op Schiphol zelf.

Investering voor nieuwe mogelijkheden

Het eigendom van Met en Co is in handen van de familie Du Pau. Zij zochten al langere tijd een partner voor hun bedrijf, om nieuwe mogelijkheden te creëren. “De afgelopen jaren heeft ons bedrijf een significante groei doorgemaakt”, aldus Han du Pau in een persverklaring. “Wij ervaren Scheybeeck als een nauw betrokken sparringpartner met veel knowhow in transport & logistiek.”

De investering moet er vooral voor gaan zorgen dat de beide bedrijven de krachten kunnen bundelen. Dankzij de kapitaalinjectie kan het bedrijf nieuwe groei mogelijk maken, waardoor er een nieuwe stap kan worden gezet op het gebied van personenvervoer.

Meer kapitaal voor het wagenpark

Heel concreet wil Met en Co vooral investeren in het wagenpark. Het bedrijf wil een aantal nieuwe mobiliteitsconcepten ontwikkelen en er daarmee voor zorgen dat het vervoer naar een hoger niveau kan. Dankzij investeringen in de vernieuwing van het wagenpark moet het mogelijk zijn om tevreden klanten te behouden en er daarnaast voor te zorgen dat er nieuwe bij zullen komen. Het is niet bekend om welke bedragen het gaat.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken