Goedkoop parkeren bij Schiphol: vroegboekkortingen beschikbaar

Geplaatst op 02 maart, 2018

Parkeren bij Schiphol? Dat kan goedkoper door vroeg te boeken. Tenminste, als we uitgaan van de manier waarop zowel Schiphol als de parkeerbedrijven daar waarschijnlijk mee om zullen gaan. Het aantal passagiers dat de luchthaven verwerkt neemt ieder jaar toe, terwijl het aantal beschikbare parkeerplaatsen min of meer gelijk blijft.

Daardoor ontstaan er met name tijdens de zomer en in de andere vakanties zeer drukke perioden. Het blijkt dat lastig om een parkeerplaats te vinden, laat staan een goedkope parkeerplek bij Schiphol te boeken. En de oplossing voor reizigers? Vroeg boeken en profiteren van de aanbiedingen die er beschikbaar zijn.

Parkeren met korting: vroeg boeken

Parkeren bij Schiphol en daarbij profiteren van een korting? Dan is het belangrijk om vroeg te boeken. Voordat de grote drukte op gang komt, want dan ontstaat er schaarste. En die benutten zowel Schiphol als de parkeerbedrijven. Ze drijven de prijzen op, waardoor het lastig wordt om een goedkope parkeerplaats te vinden.

Alle parkeerbedrijven volgeboekt tijdens de zomer

Dat werd goed duidelijk in de zomer van 2016 en ook afgelopen jaar was het een aantal keren raak. De parkeerterreinen van Schiphol raakten vol, waardoor bijvoorbeeld P3 een tijd lang was volgeboekt. En dat gold ook voor de andere parkeerbedrijven met ons Schiphol Parkeren Keurmerk.

Op die manier werd Schiphol parkeren voor veel mensen onmogelijk, vooral in combinatie met een korting of voor een scherpe prijs. Het toont goed aan dat met name de zomerperiode belangrijke uitdagingen kent, voor iedereen die zoekt naar een goedkope parkeerplek. Het lijkt daarom verstandig om daar nu alvast over na te denken en een plek vooruit te reserveren.

Hogere tarieven bij schaars beschikbare plekken

De tarieven voor parkeerplaatsen op P3 en bij de andere parkeeraanbieders lopen op, zodra de schaarste toeneemt. Parkeerbedrijven die merken dat de beschikbare plaatsen opraken kiezen ervoor om de tarieven te verhogen. Ze hebben een grotere zekerheid dat ze al hun plaatsen kunnen uitverkopen, waardoor ze het risico nemen een hogere prijs te berekenen.

Het is op die manier met name tijdens de zomerperiode en ook in andere vakanties lastig om een goedkope parkeerplaats te vinden. Parkeren op Schiphol wordt dan steeds duurder, als het al lukt om een plek te reserveren.

Vroeg boeken = goedkoper parkeren

De drukte voor zijn? Het vroegboekseizoen is gestart, dus dit is het moment om een parkeerplaats te boeken. Zoek en reserveer bij ons op de website, zodat u nog profiteert van de vroegboekkortingen die er beschikbaar zijn. En u alvast zeker weet dat er een plaats beschikbaar is om uw auto te parkeren op het moment dat u op vakantie gaat.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken