goedkoper-parkeren-schiphol

Parkeren op Schiphol stuk duurder: goedkope alternatieven lonken

Geplaatst op 24 oktober, 2017

Parkeren op Schiphol zelf was al niet bepaald goedkoop, maar de luchthaven doet daar nu nog een flinke schep bovenop. De tarieven gaan flink omhoog om meer ruimte te creëren in P1, nu P2 heeft moeten wijken voor een extra pier op de luchthaven.

Het maakt de alternatieve parkeeraanbieders rondom Schiphol ineens een stuk aantrekkelijker. Parkeren bij de bedrijven in de buurt van de luchthaven is relatief voordeliger geworden. Zowel lang parkeren als valet parking bij een bedrijf in de buurt kan zomaar flink goedkoper zijn. En met het Schiphol Parkeren Keurmerk kunt u er ondertussen vanuit gaan dat u de auto er zonder problemen kunt parkeren.

Tarief met 10 procent omhoog

Schiphol heeft een flinke verbouwing achter de rug, met betrekking tot de parkeermogelijkheden. P2 is volledig verdwenen en daarvoor is P1 slechts gedeeltelijk uitgebreid. Dat betekent dat er per saldo flink minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Om er voor met name de zakelijke reizigers toch voor te zorgen dat er voldoende plaatsen beschikbaar zijn heeft de luchthaven besloten om de tarieven omhoog te gooien.

Dit resultaat in 10 (!) procent duurdere tarieven om te parkeren. Van de ene op de andere dag, waardoor een parkeerplaats op de luchthaven zomaar een stuk duurder is geworden. Bovendien is het op P1 nog toegestaan om maximaal 48 uur te parkeren. Na die termijn geldt er een boete van 100 euro per dagdeel. Dat betekent dat parkeren op de luchthaven niet alleen duurder wordt, maar ook een behoorlijk risico met zich meebrengt.

Meer ruimte voor snelle zakenreizigers

Schiphol geeft aan er met de nieuwe parkeertarieven voor te willen zorgen dat er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Het lijkt er volgens diverse kranten en analisten meer op dat de luchthaven er vooral voor de snelle zakenreizigers wil zijn. Die hebben meer te besteden, waardoor ze niet kijken op een tientje meer of minder om te parkeren.

Parkeren op Schiphol is daarmee iets voor de luxe zakenreiziger geworden. Voor een weekendje weg of een langere vakantie is het door de hoge tarieven niet meer de moeite waard om een parkeerplaats op Schiphol zelf te overwegen. P1 voor parkeren tot 48 uur en P3 om langer te parkeren zijn haast onbetaalbaar geworden.

Parkeren bij alternatieve parkeerbedrijven

Gelukkig hebben de alternatieve parkeerbedrijven zich de afgelopen jaren op een positieve manier ontwikkeld. Steeds meer van de bedrijven hebben ons Schiphol Parkeren Keurmerk. Dat betekent dat ze voldoen aan onze strenge eisen. We vertellen u er in de tests en beoordelingen graag alles over, zodat u de beoordelingen van de parkeerbedrijven kunt bekijken.

Met het Schiphol Parkeren Keurmerk kunt u rekenen op een betrouwbare parkeerplaats, waar u de auto met een gerust hart kunt parkeren. Dichtbij de luchthaven, op basis van shuttle parkeren of lang parkeren. Het lijkt erop dat Schiphol zich op de zakelijke reiziger wil richten, zodat consumenten in de omgeving kunnen parkeren.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken