malafide-parkeerbedrijven-verdreven

Groot deel nieuwe malafide parkeeraanbieders gestopt

Geplaatst op 20 november, 2019

Afgelopen zomer bleken diverse malafide parkeeraanbieders actief bij Schiphol. Er zijn helaas meerdere negatieve berichten naar buiten gekomen, van reizigers die door hen gedupeerd zijn. Inmiddels blijkt dat een groot deel van de nieuwe bedrijven is gestopt, waarmee de rotte appels weer grotendeels verdwenen lijken te zijn.

Het is een trend onder deze bedrijven om tijdens het drukke zomerseizoen te starten en meteen daarna weer te stoppen. Wij houden dat scherp in de gaten en hebben de eisen van ons Schiphol Parkeren Keurmerk erop aangepast. Op die manier hebben de malafide bedrijven niet de kans om het keurmerk te ontvangen, waardoor we onze bezoekers en klanten daar beter tegen kunnen beschermen.

TopParking gestopt

Onder andere TopParking had afgelopen zomer te maken met veel negatieve berichtgeving. Het bedrijf leek de zaken niet goed op orde te hebben, waardoor reizigers daar de dupe van werden. Hun auto’s werden voor lange ritten gebruikt, werden op plekken geparkeerd waar dat niet is toegestaan of bleken zelfs schade op te lopen.

TopParking is inmiddels gestopt, waarmee er een malafide parkeerbedrijf is verdwenen. Ondertussen is op hetzelfde terrein een nieuw parkeerbedrijf gestart. De naam daarvan is XPark, dus die houden we de komende tijd goed in de gaten.

Bedrijven stoppen na het drukke zomerseizoen

Veel parkeerbedrijven proberen snel geld te verdienen tijdens het drukke zomerseizoen. Veel reizigers willen dan hun auto parkeren en zijn bereid om daar behoorlijke bedragen voor te betalen. De malafide bedrijven maken daar misbruik van en besluiten de activiteiten na de zomer weer te staken.

Bij een ander deel van de bedrijven blijkt het lastiger dan gedacht om een parkeerbedrijf te runnen. Er ontstaan problemen die het bedrijf niet zomaar kan oplossen, waardoor de reizigers daar uiteindelijk de dupe van worden. Soms moeten zij lang wachten tot hun auto wordt teruggebracht bij de aankomsthal of hebben ze moeite om de klantenservice te bereiken als er iets aan de hand is. De bedrijven die hun zaken niet goed op orde hebben verdwijnen daarom vaak weer snel van het toneel.

Schiphol Parkeren Keurmerk: 3 jaar ingeschreven bij de KvK

We houden de parkeerbedrijven bij Schiphol goed in de gaten, ook als ze net nieuw zijn en snel marktaandeel lijken te willen veroveren. Juist in die situaties zijn we kritisch op de aangeboden services, om reizigers te beschermen tegen malafide bedrijven die snel geld willen verdienen.

Ons Schiphol Parkeren Keurmerk wijst uit welke parkeerbedrijven hun zaken goed op orde hebben en een betrouwbare parkeerplaats aanbieden bij de luchthaven. We testen alle bedrijven voordat we hen het keurmerk uitreiken. Bovendien moeten zij minimaal 3 jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dat voorkomt dat malafide bedrijven die snel geld willen verdienen het keurmerk zouden kunnen krijgen.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken