kwaliteit-parkeren-schiphol

Geen reclame is de beste reclame: ‘goede wijn behoeft geen krans’

Geplaatst op 25 oktober, 2019

Afgelopen zomer zijn er diverse negatieve berichten rondom parkeren bij Schiphol verschenen. Een paar rotte appels verpestten het voor de bedrijven die hun zaken wel goed op orde hebben. Toch lijken de echt betrouwbare parkeeraanbieders geen moeite te doen om extra reclame te maken voor hun parkeerplaatsen. En dat is ook niet nodig, omdat ‘geen reclame’ eigenlijk de beste reclame is. Ze moeten het hebben van hun goede service en mond-tot-mond-reclame. En met name de zakelijke reizigers zijn blijven parkeren, waardoor de terreinen inmiddels weer goed vol staan.

Met name vakantievliegers lijken te zijn geschrokken van de berichtgeving tijdens de zomerperiode. Zij kozen er steeds vaker voor om zich af te laten zetten op de luchthaven of een taxi te boeken. Bovendien heeft een deel van hen gekozen voor de dure parkeerplaatsen op de luchthaven zelf, terwijl de betrouwbare parkeerbedrijven juist bezig waren om daar marktaandeel van af te snoepen.

Zakelijke reiziger is blijven parkeren

Daar waar de vakantievlieger besloot om niet meer te parkeren bij de parkeerbedrijven rondom Schiphol heeft de zakelijke reiziger dat wel steeds gedaan. En kwam daardoor tijdelijk meer ruimte op de parkeerplaatsen, maar die periode lijkt inmiddels weer achter de rug. Tijdens de rustige periode zijn het de zakelijke reizigers geweest die de bedrijven hebben geholpen om hun boekingen op peil te houden.

Het waren vooral de nieuwe parkeeraanbieders die hun zaken niet goed op orde bleken te hebben en daarmee negatief in het nieuws kwamen. Zakelijke reizigers hebben vaak een vast parkeerbedrijf en maken daar keer op keer gebruik van. Dat voorkomt dat ze te maken krijgen met nieuwe aanbieders, die proberen in een korte tijd veel geld te verdienen. Ze hebben daarom relatief weinig gemerkt van de problemen, ook al werd daar in de media veel aandacht aan besteed.

Goede service en mond-tot-mond-reclame

De ontwikkelingen van de afgelopen tijd hebben sommige parkeerbedrijven in verlegenheid gebracht. Zij hebben de aantal vakantievliegers die komen parkeren zien dalen. Toch heeft bijna geen van hen ervoor gekozen om meer reclame te gaan maken. In plaats daarvan zijn ze ervan overtuigd dat goede wijn geen krans behoeft. In plaats daarvan verkoopt het product zichzelf, als de service goed is. De bedrijven moeten het hebben van mond-tot-mond-reclame, bijvoorbeeld door de tevreden zakelijke reizigers. Die zorgen ervoor dat een bredere doelgroep het bedrijf weet te vinden, om de auto te parkeren tijdens een vakantie of een andere reis.

We zijn het met de parkeerbedrijven eens dat hun goede service zichzelf verkoopt en dat daar geen reclame voor nodig is. Met ons Schiphol Parkeren Keurmerk laten we graag zien welke betrouwbare parkeerbedrijven hun zaken goed op orde hebben, en bijvoorbeeld al minimaal 3 jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dat laat zien dat het ze niet gaat om een druk zomerseizoen, maar dat ze samen bouwen aan een betrouwbare markt met parkeerplaatsen voor zowel zakelijke reizigers als vakantievliegers. Bovendien staan de parkeerplaatsen inmiddels weer goed vol, waardoor het herstel goed lijkt te zijn ingezet.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken