shuttle-parkeren-schiphol-populair

Shuttle parkeren bij Schiphol populairder door negatieve berichtgeving valet parking

Geplaatst op 08 november, 2019

Shuttle parkeren bij Schiphol is de afgelopen tijd behoorlijk populairder geworden. Dat lijkt volgens de aanbieders te maken te hebben met de negatieve berichtgeving rondom valet parking. De laatste tijd zijn er regelmatig berichten verschenen over malafide parkeerbedrijven, die het daarmee verpesten voor de bedrijven die het wel goed doen.

Het lijken vooral de andere bedrijven die valet parking aanbieden te zijn die er last van hebben. De parkeeraanbieders gespecialiseerd in shuttle parkeren doen juist goede zaken, omdat dit een populair alternatief blijkt. Reizigers parkeren dan zelf hun auto, waardoor ze meer controle hebben over wat daarmee gebeurt in de periode dat zij op vakantie zijn.

Veilige keuze: zelf de auto parkeren

Shuttle parkeren bij Schiphol is voor steeds meer mensen in de afgelopen tijd een veilige keuze. Het biedt ze de mogelijkheid om zelf met de auto naar de parkeerplaats te rijden. Daar kunnen ze op zoek naar een geschikte plek, om de auto neer te zetten en de sleutel gewoon met zich mee te nemen. Met name dat laatste is interessant, omdat het daarmee uitgesloten is dat een chauffeur er (extra kilometers) mee zal rijden.

Eenmaal geparkeerd is er een shuttlebus beschikbaar, die de reizigers vanaf de parkeerplaats naar de luchthaven brengt. Bij terugkomst op Schiphol rijdt de bus weer terug naar de parkeerplaats. Op die manier kunnen reizigers de auto in de buurt parkeren en gebruik maken van een gratis shuttle van en naar de terminals.

Goedkope parkeerplaats op Schiphol

Shuttle Parkeren biedt de reiziger meer controle en heeft bovendien een tweede voordeel te bieden. Het is vaak goedkoper dan valet parking. Dat komt door de lagere kosten voor de aanbieder. De shuttlebus is goedkoper dan de chauffeurs die de auto’s van reizigers aannemen en vervolgens naar de parkeerplaats reizen. De kosten liggen lager, waardoor meer reizigers daar de laatste tijd graag gebruik van maken.

Valet Parking met Schiphol Parkeren Keurmerk

Is valet parking bij Schiphol daarmee geen goed idee meer? Dat is te kort door de bocht, bijvoorbeeld dankzij ons Schiphol Parkeren Keurmerk. We controleren de parkeeraanbieders en reiken het keurmerk uit aan bedrijven die hun zaken goed op orde hebben en netjes met de auto’s van klanten omgaan.

Valet parking biedt veel tijdswinst en gemak. Het is niet nodig om met koffers te sjouwen en bovendien lopen reizigers geen risico op een volle shuttebus. Op die manier zijn de beide manieren van parkeren interessant. In beide gevallen is het verstandig om een bedrijf te kiezen met het Schiphol Parkeren Keurmerk. Dat voorkomt vervelende problemen en onverwachte verrassingen.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken