quick-parking-valet-parking

Grootste aanbieder Schiphol parkeren Quick Parking begint eigen valet service

Geplaatst op 28 mei, 2018

Quick Parking is de grootste aanbieder van parkeerplaatsen bij Schiphol, naast de luchthaven zelf met P3. Het bedrijf biedt jaarlijks plaats aan 200.000 auto’s en is daarmee een zeer serieuze speler op de markt. Naast de mogelijkheid tot shuttle parkeren gaat het nu ook de mogelijkheid tot valet parking aanbieden. Daar heeft Quick Parking relatief lang mee gewacht, om alles goed op orde te brengen en dezelfde service te kunnen bieden als bij het goedkope shuttle parkeren.

Het bedrijf heeft al langere tijd alles in huis om naast de shuttle service ook valet parking aan te gaan bieden. Het parkeren bij Schiphol kan op korte afstand van de luchthaven en er is een aantal chauffeurs beschikbaar voor de shuttlebussen. Toch moeten er daar op korte termijn meer bij gaan komen, zodat het bedrijf de ervaring opgedaan bij onder andere Central Parking in de praktijk kan brengen.

Parkeerterrein op korte afstand

Quick Parking beschikt over een groot eigen parkeerterrein, op slechts 6 kilometer afstand van de vertrekhal. Dat is een ideale locatie, zowel voor shuttle parkeren als om de auto’s voor valet parking te parkeren. De chauffeurs van de parkeeraanbieder nemen de auto’s over bij de vertrekhal en rijden die vervolgens volgens de kortste route naar het parkeerterrein. Reizigers hebben daar zelf geen omkijken naar, waardoor ze meteen door kunnen lopen om te gaan inchecken.

Nieuwe chauffeurs aannemen

Uiteraard heeft Quick Parking ook te maken met uitdagingen, ondanks het feit dat het bedrijf lang gewacht heeft met de stap. Er zijn veel voorbereidingen getroffen, waardoor het concept goed in elkaar zit en de service waarschijnlijk van uitstekend niveau is. Ondertussen moet het bedrijf op zoek naar een groot aantal nieuwe chauffeurs, om de auto’s van reizigers naar het parkeerterrein te brengen.

Quick Parking is daardoor vooral bezig met het aannemen van nieuwe chauffeurs. Zij worden begeleid door de chauffeurs van de shuttlebussen, die bovendien extra diensten draaien om de eerste reizigers van dienst te kunnen zijn met valet parking. Op die manier kan het bedrijf even de tijd nemen om nieuwe chauffeurs aan te nemen en er met hen voor te zorgen dat er op termijn voldoende capaciteit beschikbaar is.

Ervaring opgedaan bij Central Parking

Ruud, een nieuwe medewerker van Quick Parking die de valet parking zal gaan opzetten, heeft enkele jaren gewerkt bij Central Parking en deed daar onder andere ervaring op met het uitvoeren van valet parking. Die ervaring zorgt er samen met de uitstekende service en faciliteiten van het huidige bedrijf voor dat er sprake lijkt van een goede combinatie.

We zullen over een tijdje zelf gebruik maken van valet parking bij Quick Parking, om de service te kunnen testen. Uiteraard zullen we daar een review over schrijven, om na te gaan in hoeverre het bedrijf erin slaagt om de valet mogelijkheden in lijn te brengen met de mogelijkheden tot shuttle parkeren.

Lees meer:

navigate_next Parkeren bij Quick Parking