vertrekhal-schiphol

Halen en brengen op Schiphol niet meer gratis: voortaan 5,50 euro per uur

Geplaatst op 20 oktober, 2017

Parkeren op Schiphol is behoorlijk op de schop gegaan. Zo grondig, dat zelfs mensen die iemand komen wegbrengen of ophalen daar mee te maken zullen krijgen. Een van de belangrijkste gevolgen? Het gratis kwartiertje parkeren is verdwenen, waardoor iedereen die de auto even kort parkeert om iemand af te zetten of op te halen daar gewoon voor moet gaan betalen.

Er is nog wel een Kiss ’n Ride-optie beschikbaar, maar een kwartiertje gratis parkeren is er niet meer bij. Het heeft te maken met het volledig verdwijnen van P2. Iedereen die kort wil parkeren moet daarvoor nu naar P1. Iets langer parkeren (langer dan 48 uur) kan in P3 of door middel van valet parking in P6.

Parkeren in P1 in plaats van P2

Schiphol breidt de luchthaven uit met een nieuwe pier. Daarvoor was ruimte benodigd, waardoor P2 eraan heeft moeten geloven. De luchthaven heeft besloten om daar geen andere vergelijkbare parkeergelegenheid voor terug te plaatsen. P1 is uitgebreid, maar niet op basis van dezelfde voorwaarden zoals die voorheen golden.

Het was in P2 mogelijk om 15 minuten gratis te parkeren. Bijvoorbeeld om iemand even weg te brengen of op te halen. Dat kan nu niet meer. Iedereen die de auto, ook al is het maar een kwartier, wil parkeren moet daarvoor naar P1. Daar geldt een tarief van €5,50 per uur of €1 per 11 minuten.

Kiss ’n Ride nog wel beschikbaar

De enige mogelijkheid om iemand gratis weg te brengen of op te halen is door middel van de Kiss ’n Ride. Het is dan niet mogelijk om de auto even kort te parkeren en bijvoorbeeld te helpen bij het dragen van de koffers. Het is de bedoeling om aan te komen rijden, de persoon uit te laten of in te laten stappen en meteen weer door te rijden.

De komende tijd zijn er op Schiphol extra begeleiders en parkeerwachten aanwezig. Die moeten ervoor zorgen dat het parkeren op en rond Schiphol in goede banen geleid wordt. Met name door het sluiten van P2 bestaat het risico dat veel mensen voor verrassingen komen te staan.

Kort parkeren in P3 en valet parking in P6

En wilt u langer parkeren dan 48 uur op Schiphol? Dan bent u door het verdwijnen van P2 aangewezen op P3 en P6 voor valet parking. In P1 mag u maximaal 48 uur parkeren, waardoor dit geen geschikte optie is. Na die periode betaalt u een hoog boetetarief. De luchthaven wil op die manier voorkomen dat mensen hun auto toch daar parkeren en zich niet houden aan de maximale 48 uur.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken