p2-parkeren-schiphol

Schiphol verbouwt: parkeren gaat volledig op de schop

Geplaatst op 25 september, 2017

Schiphol verbouwt en neemt onder andere de mogelijkheden voor het parkeren op de schop. Het gaat om een verbouwing van P1 en P2, net als nieuwe plannen voor P6. Schiphol P2 zal volledig verdwijnen, om daar een nieuwe terminal en pier te kunnen bouwen.

De ongeveer 3.000 plekken zullen daarmee verdwijnen. Er komen 563 plekken bij in P1, om het enigszins op te kunnen vangen. Daarnaast verhoogt Schiphol de tarieven voor die parkeergarage en komt er een overschrijdingstarief. Verder veranderen de mogelijkheden voor valet parkeren op Schiphol.

Maximaal 48 uur parkeren op P1

Schiphol wil er met P1 voor zorgen dat er parkeerplaatsen beschikbaar zijn om kort gebruik van te maken. Vooral zakenreizigers zetten hier hun auto neer, om daarna weer snel door te kunnen. Dit kostte voorheen €33,50 per dag, maar gaat vanaf 1 oktober €37,50 per dag kosten. Dat betekent 12 procent hogere kosten om de auto dichtbij Schiphol te parkeren. Volgens de luchthaven moeten de tarieven omhoog om voldoende beschikbare plekken over te houden.

Daarnaast gaat er een overschrijdingstarief gelden van €100 per 24 uur. Dat geldt vanaf de derde dag om te parkeren. Het moet op die manier aantrekkelijker worden om maximaal 48 uur te parkeren. Er zijn in P1 in totaal 3.400 parkeerplekken beschikbaar.

Valet parking in P6

Ook P6 van Schiphol gaat behoorlijk op de schop. Er komt een nieuwe toegangsweg om die gemakkelijker te bereiken. De afslag vanaf de A4 krijgt een nieuwe afslag naar de Schiphol Boulevard.

De short-stop functie van P6 verdwijnt, omdat P1 die gaat overnemen. Parkeren kost daar €1 per 11 minuten. Hier staat tegenover dat het gratis eerste kwartier verdwijnt. De WTC garage wordt niet aangepast en blijft zoals deze is.

P6 biedt voortaan wel de mogelijkheid om gebruik te maken van Valet Parking op Schiphol. Reizigers kunnen hun auto’s afgeven. Voor €99 is het mogelijk om de auto 3 dagen te parkeren, zonder die zelf op het parkeerterrein neer te hoeven zetten. Medewerkers parkeren de auto en brengen die bij terugkomst weer terug. Reizigers kunnen dan wachten in een nieuwe lounge in P6.

Terminal Valet Parking bij Schiphol

Tenslotte biedt Schiphol een nieuwe parkeermogelijkheid met Terminal Valet Parking. De kosten daarvan stijgen van €43,50 per dag naar €47,50 per dag. De valet parking is een stuk luxer dan bij P6. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de auto te laten wassen, de banden te laten wisselen of gebruik te maken van een boeketservice. Bovendien staat de auto overdekt.

Schiphol voert wat dat betreft een aantal veranderingen door op het gebied van parkeren. Over de gehele linie zijn er minder plaatsen beschikbaar en wordt het duurder om te parkeren. We bieden bij Schiphol Parkeren graag een overzicht van de beschikbare alternatieven. Zowel voor lang parkeren als valet parking bij Schiphol, in de beide gevallen voor scherpere tarieven dan op de luchthaven zelf.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken