p2-parkeren-schiphol

P2 definitief gesloten: P1 en P3 slechts beperkte alternatieven

Geplaatst op 11 oktober, 2017

Schiphol heeft P2 definitief gesloten. Dat kon niet anders, omdat de luchthaven die ruimte nodig heeft voor een nieuwe pier. Op die manier probeer de luchthaven de grote aanwas aan passagiers het hoofd te bieden.

Helaas voor parkerende reizigers is er geen volwaardig alternatief beschikbaar voor de parkeerplaatsen in de gesloten garage P2. Er was sprake van een groot aantal plekken en een mogelijkheid tot Short Stop Parkeren. Dat maakte het mogelijk om maximaal 15 minuten gratis te parkeren, bijvoorbeeld om iemand weg te brengen of weer op te halen. Parkerende reizigers zijn nu aangewezen op de in prijs verhoogde P1-garage en P3.

P1 en P3 geen volwaardige alternatieven

Een deel van de capaciteit in P2 is bijgebouwd in P1. Dat is echter lang niet voldoende om alle parkerende reizigers een plaats aan te kunnen bieden. Schiphol heeft onder andere om die reden de tarieven omhoog gegooid. Parkeren in P1 is nu 10 procent duurder dan voorheen. Op die manier probeer Schiphol alleen de snelle zakelijke reizigers over te houden.

Let op: het is in P1 toegestaan om maximaal 48 uur te parkeren. Na die periode geldt er een boete van 100 euro per dagdeel.

Ook P3 is helaas geen volwaardig alternatief voor het parkeren in P2. Het is mogelijk om daar langer dan 48 uur te parkeren. De garage bevindt zich echter net buiten Schiphol, waardoor het tot 10 minuten duurt om terug op de luchthaven te komen.

Holiday Valet Parking en Excellence Parking

Bovendien heeft Schiphol Holiday Valet Parking en Excellence Parking op de schop gegooid. Deze eerste is volledig komen te vervallen. Excellence Parking is alleen nog maar beschikbaar voor Privium-leden. Bestaande abonnementhouders voor de Excellence Parking-garage kunnen daar nog wel gebruik van blijven maken. Nieuwe klanten kunnen zich daar alleen voor aanmelden als ze ook Privium-lid zijn.

Het lijkt erop dat Schiphol minder waarde hecht aan de consument die de auto parkeert om op vakantie te gaan. Het parkeren van de auto is goed mogelijk bij alternatieve parkeerbedrijven in de omgeving. Schiphol lijkt te erkennen dat die alternatieven goedkoper en beter geschikt zijn, door de eigen tarieven omhoog te gooien en de capaciteit terug te brengen.

Parkeren bij parkeerbedrijven in de buurt van Schiphol

Parkeren bij een van de alternatieve parkeerbedrijven in de buurt van luchthaven Schiphol? Er bestaan mogelijkheden voor shuttle parkeren en valet parkeren. Beiden voor een scherper tarief dan op Schiphol zelf. En vooral ten opzichte van P3 is de reistijd niet eens veel langer. Let goed op het Schiphol Parkeren Keurmerk, zodat u kiest voor betrouwbare parkeerplaatsen.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken