corona-schiphol-parkeren

‘Ik heb maar 4 auto’s staan’: parkeerbedrijven hard getroffen door Coronavirus

Geplaatst op 19 maart, 2020

De reis- en parkeerbranche krijgt zware klappen door het Coronavirus. Schiphol lijkt uitgestorven, waardoor de parkeerbedrijven met de handen in het haar zitten. De telefoon staat er roodgloeiend, maar met annuleringen in plaats van nieuwe boekingen. We spraken met drie parkeerbedrijven, die niet weten hoe ze de huidige klappen te boven moeten komen. Hun klanten annuleren en willen het geld terug, terwijl de kosten voor de bedrijven gewoon doorlopen.

‘Helft boekingen komt niet opdragen’

We spraken onder andere de eigenaar van Parking Group Holland: “Het is vreselijk, we hebben maar enkele boekingen zetten wel personeel in en de helft van de reserveringen komt niet opdagen. Ook onze vaste klanten reizen momenteel niet. Dit kunnen we nooit lang volhouden. De gene die het het langst volhouden zijn de kleintjes vermoed ik met kleine locaties en weinig personeel, die hebben lagere kosten. Ik probeer zoveel mogelijk zelf te rijden om de kosten te dekken. Zelf voor de meivakantie zien we nog geen boekingen binnenkomen.”

Een vergelijkbaar verhaal horen we van Xclusive Parking: “Ik geloof er niet in. Mensen worden alleen maar gek gemaakt. Als een land als Amerika het luchtruim sluit, dan moeten andere landen ook wel mee. Misschien dat het straks weer open gaat als het te veel gaat kosten, maar voor nu is het dramatisch.”

‘Ik heb maar 4 auto’s staan’

Bij TopValetVipParking spraken we de eigenaresse, die stelt dat ze slechts een paar auto’s heeft staan: “We hebben maar 4 auto staan op dit moment. We zijn niet de grootste en dat willen we ook niet. We bieden valet parking en zijn het dichtstbij de luchthaven gevestigd van alle parkeerbedrijven bij Schiphol die vanaf de vertrekhal die valet parking aanbieden. Normaal hebben we zeker 40 auto’s staan.”

Het is een ongelofelijke klap voor de parkeerbedrijven. Vooral na vorige zomer, toen de branche als geheel in een slecht daglicht kwam te staan door een paar malafide aanbieders. Die het verpestten voor de rest, iets dat inmiddels achter de rug is.

De bedrijven leken goed voorbereid op een goed jaar, met valet parking en lang parkeren op een betrouwbare manier. Dankzij de tests en beoordelingen bij ons op de website en de video’s die we maken. Met aandacht voor alle belangrijke punten voor reizigers. Die nu helaas weg lijken te blijven, door de huidige Coronacrisis.

Bij SchipholParkeren houden we de situatie goed in de gaten en schenken we de parkeerbedrijven met ons keurmerk graag zoveel mogelijk aandacht. Op die manier kunnen ze zich hopelijk goed herstellen zodra de problemen achter de rug zijn. Ook al is het helaas nog niet duidelijk wanneer de reis- en parkeerbranche weer aan zou kunnen trekken.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken