lage-prijzen-parkeren-schiphol

Budget-parkeerbedrijven hebben het moeilijk: steeds lagere prijzen

Geplaatst op 04 maart, 2020

Goedkoop parkeren op Schiphol wordt steeds makkelijker, nu parkeerbedrijven de strijd om de laagste prijs met elkaar aan lijken te gaan. Steeds meer aanbieders komen in de problemen, nu anderen kiezen voor extreme kortingsacties en stuntaanbiedingen. De budget-parkeerbedrijven hebben het moeilijk, en kunnen de hoge kosten voor goede parkeerterreinen niet meer opbrengen. Ze moeten noodgedwongen verhuizen naar goedkopere locaties, waarvan niet duidelijk is of het de service ten goede komt. Wij houden de ontwikkelingen bij SchipholParkeren.com goed in de gaten.

Kortingsacties en stuntaanbiedingen

Met name de budget-parkeerbedrijven hebben moeite om de kosten voor hun parkeerterreinen te voldoen. Winst maken zit er voor hen op dit moment niet in, omdat een aantal aanbieders kiest voor extreme kortingen en stuntacties.

Vooral de acties op kortingssites zijn veel van de andere aanbieders een doorn in het oog. Zij moeten mee in de prijzenoorlog, om nieuwe boekingen aan te kunnen trekken. Aan de andere kant komen ze daarmee niet meer uit de kosten, waardoor ze in de problemen raken.

De kortingsacties en stuntprijzen lijken een steeds grotere invloed te krijgen op de markt voor parkeerbedrijven. Ze kunnen niet anders dan meegaan in de lagere prijzen, als ze bekend staan om hun budget-aanbod. Het betekent dat er een tweedeling ontstaat, met aan de ene kant luxe valet-aanbieders en aan de andere kant goedkope parkeerterreinen.

We spraken één van de parkeerbedrijven, die graag anoniem wil blijven: “We staan bekend om onze goedkope parkeertarieven. Toch valt het niet mee om mee te gaan in de huidige prijzen, die anderen rekenen via de actiesites. De kosten stijgen, terwijl we met de prijs omlaag moeten om het terrein in deze maanden te vullen.”

Goede parkeerterreinen verlaten

Dat de prijzen om bij Schiphol te parkeren dalen lijkt in eerste instantie goed nieuws voor reizigers. Toch is dat op de lange termijn de vraag, omdat de kwaliteit er ook door achteruit kan gaan.

Veel van de goedkope aanbieders van parkeerplaatsen bij Schiphol maken nu nog gebruik van goede terreinen. Met een ligging dichtbij de luchthaven en voldoende voorzieningen voor bijvoorbeeld goede beveiliging. Het risico bestaat dat dit de komende tijd zal veranderen.

Nieuwe locatie in Nieuw-Vennep

Een van de goedkope parkeerbedrijven heeft een goed terrein moeten verlaten en is verhuisd naar een goedkopere locatie in Nieuw-Vennep. Die locatie zullen we binnenkort testen op kwaliteit. De afstand tot de luchthaven is er in ieder geval groter mee geworden, waar reizigers niet per sé mee geholpen zijn.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken