journalist-parkeren-schiphol

Journalist zit drugskoppel op de huid: vermoedelijk betrokken parkeerbedrijf in beeld

Geplaatst op 28 oktober, 2018

Kortgeleden brachten we het verhaal naar buiten dat de Telegraaf ontdekte, over een drugskoppel dat via een parkeerbedrijf intrek nam in het huis van vakantiegangers. Het was lange tijd de vraag om welk parkeerbedrijf het ging, maar dat lijkt nu duidelijk te worden.

Een journalist van de Leeuwarder Courant is erin gedoken en denkt dat het gaat om HD Parking. Er wordt van meerdere kanten bevestigd dat het inderdaad zou gaan om deze parkeeraanbieder, waaronder door de politie Oost-Friesland. Als dat het geval blijkt is het niet de eerste keer dat dit bedrijf de mist in gaat.

Klachten over HD Parking

Al sinds juni 2015 is er sprake van veel klachten over HD Parking, dat toen nog actief was onder de naam Qube Valet en P7 Parkeren. Groeten van Max besteedde hier op televisie aandacht aan. Uit tests door het programma bleek dat de geparkeerde auto’s voor privé ritten werden gebruikt. Het bedrijf is destijds gestopt, waarna de eigenaar in 2016 onder de naam HD Parking opnieuw is begonnen.

Het regende opnieuw snel klachten, waardoor het bedrijf een slechte naam kreeg. De oprichter en eigenaar lanceerde een 2e label, deze keer met de naam Park Plus Schiphol. Opnieuw deed Groeten van Max onderzoek en bleek er sprake van problemen. Het parkeerbedrijf parkeerde de auto’s gratis in P1 van Schiphol, door gebruik te maken van een wisseltruc. Recent is de website van Park Plus uit de lucht gehaald, maar HD Parking is nog wel altijd actief. Dat deze naam nu weer genoemd wordt rondom dit schandaal lijkt geen goed nieuws voor parkeerbedrijven die het wel graag goed willen doen.

Andere parkeerbedrijven zijn het zat

Andere parkeerbedrijven bij Schiphol en de luchthaven zelf zijn het zat. Zij hebben er veel last van dat er sprake lijkt van een rotte appel. De media duikt daar op en zet de hele parkeerbranche op die manier in een slecht daglicht. Het is een doorn in het oog van de bedrijven die hun best doen om betrouwbare parkeerplaatsen bij Schiphol aan te bieden, op basis van lang parkeren of valet parking.

Zowel de politie als de marechaussee geeft aan scherp te letten op de activiteiten van HD Parking. Of er meer acties ondernomen worden is op dit moment niet bekend, maar we houden het natuurlijk goed in de gaten.

Parkeren bij een parkeerbedrijf met Schiphol Parkeren Keurmerk

Het lijkt voorlopig steeds om dezelfde aanbieder te gaan, die onder wisselende bedrijfsnamen actief is. Ons advies is om altijd te parkeren bij een parkeerbedrijf met ons Schiphol Parkeren Keurmerk. Wij doen regelmatig steekproeven en tests bij de parkeerbedrijven bij Schiphol. Op basis daarvan schrijven we beoordelingen over de betrouwbaarheid en brengen we eventuele problemen in kaart. Voorkom problemen met het parkeren van uw auto, door gebruik te maken van een betrouwbaar parkeerbedrijf met ons keurmerk.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken