oproep-schiphol-parkeren

Oproep: welke parkeeraanbieder laat drugsstel binnen bij vakantiegangers?

Geplaatst op 09 oktober, 2018

We zijn dringend op zoek naar meer informatie over een malafide parkeeraanbieder die een drugsstel naar binnen heeft gelaten in het huis van vakantiegangers. Zij maakten gebruik van valet parking, waarvoor ze hun sleutels afgaven.

De Telegraaf brengt een bizar verhaal, waarbij een stel intrek heeft genomen in het huis van de vakantiegangers. Toen een buurman aanbelde omdat er licht brandde werd er gewoon aangegeven dat zij op het huis zouden passen. De politie waarschuwt voor het feit dat er sprake kan zijn van meer slachtoffers.

Bij SchipholParkeren zorgen we met ons Schiphol Parkeren Keurmerk voor een keuring van parkeerbedrijven. We houden steekproeven en doen tests, op basis waarvan we beoordelingen schrijven. We delen het keurmerk alleen uit aan parkeerbedrijven bij Schiphol die hun zaken goed op orde hebben. Naar aanleiding van dit bizarre verhaal ontvangen we graag tips, zodat we het keurmerk kunnen intrekken als het gaat om een parkeerbedrijf waaraan we deze hebben uitgedeeld.

Bizar verhaal in de Telegraaf

De Telegraaf bracht het bizarre verhaal. Op Facebook schrijft de politie hierover: “De vakantiegangers hadden de autosleutels met daaraan de huissleutels afgegeven aan deze werknemer zodat deze de verdere zorg van het parkeren kon nemen. Omdat alle gegevens bekend waren bij deze werknemer, was hij naar hun huis gereden en had daar, samen met zijn vriendin, intrek genomen.”

De politie zoekt uit hoe dit heeft kunnen gebeuren. Wij zijn vooral benieuwd naar het parkeerbedrijf waar het om gaat. We vermoeden dat het gaat om een nieuwkomer op de markt, die we mogelijk nog niet eens gecontroleerd hebben. Ondertussen zijn we hard op zoek naar aanwijzingen en horen we graag tips van mensen die hier meer van weten.

Valet parking: waarde van betrouwbaarheid

Het is met name bij valet parking van groot belang dat het parkeerbedrijf betrouwbaar is. Vakantiegangers geven hun autosleutels af, waar vaak ook de sleutels van hun huis aan zitten. Zij moeten er vanuit kunnen gaan dat het parkeerbedrijf daar op een nette manier mee omgaat. Als de betrouwbaarheid wegvalt zullen minder mensen kiezen voor deze manier van parkeren, die juist veel voordelen te bieden heeft.

Keurmerk voor betrouwbare parkeerbedrijven

Wij delen ons keurmerk uit aan betrouwbare parkeerbedrijven. We doen tests en steekproeven, waardoor we het ons niet kunnen voorstellen dat het om een van die bedrijven gaat. De politie doet hier geen uitspraken over, waardoor het voorlopig helaas gissen blijft.

We roepen iedereen op die hier meer van weet om contact met ons op te nemen. Op die manier kunnen we daar anderen voor waarschuwen en het keurmerk intrekken, als daar sprake van is.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken